Fundi i coronavirusit, ekspertët zbulojnë se kur mund të mbarojë ky virus

Fundi i coronavirusit aktualisht duket si një perspektivë e largët për pjesën më të madhe të planetit, pasi bota po merret me një pandemi të lulëzuar.

Ekspertët vlerësojnë se COVID-19 mund të vazhdojë të qarkullojë për muajt e ardhshëm.

Zhong Nanshan, ish-presidenti i Shoqatës Mjekësore Kineze që zbuloi shpërthimin e SARS në 2003, tha se virusi mund të qarkullonte deri në verën e këtij viti.

Ai tha: “Zhvillimi i epidemisë globale parashikohet të vazhdojë deri të paktën në qershor”.

Ekspertë të tjerë janë në një fjalë me doktor Nanshan, duke thënë se COVID-19 do të “djeg veten” brenda disa muajve të ardhshëm.

Doktor Howard Markel, drejtor i Qendrës së Historisë së Mjekësisë në Universitetin e Miçiganit, tha që virusi mund të luftojë, pasi njerëzit gradualisht zhvillojnë imunitet. “Nëse do të kisha parashikuar, unë do të thosha se është shumë e mundshme deri në maj ose qershor ose korrik dhe ky virus do të digjet vetë”.

Disa vende kanë parë tashmë shenjën e parë të kësaj djegieje, pasi zyrtarët kinezë të shëndetit thanë që rastet e COVID-19 kanë arritur kulmin. Komisioni Kombëtar i Shëndetit në Kinë tha se beson se vendi ka kaluar një kulm të infeksioneve, më shumë se tre muaj pasi u shfaq për herë të parë në Kinë.

Aktualisht, duket se shumica e vendeve ende nuk kanë përjetuar kulmin e semundjes, gjë që do të sinjalizonte fillimin e fundit te COVID-19.

Start typing and press Enter to search