Lajme per femrat, familjen, bukurine, shendetin, formen, gatimin, horoskopin etj.

Pasi të lexoni këtë nuk do qëndroni kurrë më këmbë përmbi këmbë
, / 1045 0 0

Pasi të lexoni këtë nuk do qëndroni kurrë më këmbë përmbi këmbë

SHARE
Revista Femra Moderne - Artikujt dhe keshillat më të vlefshme ne jeten e perditshme te nje femre. » kembe » Pasi të lexoni këtë nuk do qëndroni kurrë më këmbë përmbi këmbë
Pasi të lexoni këtë nuk do qëndroni kurrë më këmbë përmbi këmbë

Qëndrimi këmbë mbi këmbë është një dukuri shumë e shpeshtë që njerëzit bëjnë gjatë kohës që rrinë ulur. Ky qëndrim konsiderohet elegant, joshës dhe në shumë vende njihet edhe si pozicion i ‘zonjave’.

Shumë njerëz preferojnë të kalojnë një këmbë mbi tjetrën, por thuajse askush nuk i di pasojat serioze që ky pozicion i sjell shëndetin tonë.

Lista e problemeve që shkakton ky pozicion përfshin tensionin e lartë të gjakut, venat me variçe dhe dëme nervore.

Nëse qëndroni shumë kohë në këtë pozicion, mund t’ju shfaqet gjithashtu një sëmundje e quajtur ‘peroneal nerve paralysis apo e thënë ndryshe paralizë.

Veç këtyre, qëndrimi ulur me këmbët e njëra mbi tjetrën mund të shkaktojë edhe ‘venat e merimangës’, dhembje në qafë dhe shpinë.

Sipas një fizioterapiste, Vivian Eisenstadt ju mund të keni dhimbje në shpinë dhe në qafë nëse zakonisht qëndroni në këtë pozicion. Ajo thotë se në këtë pozicion ijet janë më të lakuara dhe kjo shkakton mosbalancimin në pjesën e legenit. Nga: 360grade.al

femramoderne.al