3 mënyra natyrale për trajtimin e djegieve nga dielli

Djegjet nga dielli jane lezione te vogla te cilat shkaktohen nga depertimi i rrezeve ultraviolet nen lekure. Ne disa raste demet e shaktuara ne lekure mund te jene me te thella duke demtuar kapilaret e gjakut qe ushqejne te gjitha qelizat.

Simptomat e shkaktuara nga dielli jane skuqja dhe tharja e lekures ne zonat e ekspozuara. Keto simptoma mund te perkeqesohen duke shaktuar irritime, kruarje dhe dhimbje. Sipas grades se djegjes, lekura mund te qetesohet pas disa ditesh duke e trajtuar ne zonat e demtuara. Dhimbjet me te forta mund te ndjehen pas 6 – 48 ore nga ekspozimi ne diell.

Per fat te mire ekzistojne disa alternativa natyrale qe duke u aplikuar ne lekure ndihmojne ne qetesimin dhe rigjenerimin e saj.

QUMESHT I HOLLUAR ME UJE

Household transparent glasses Fruit juice cup Water glass Open ...

Pasi te jete tretur qumeshti ne uje ne raport 3:1, aplikohet ne lekure me anen e nje nape pambuku. Perseritet aplikimi disa here ne dite deri ne permiresim.

XHEL ALOE VERA

Aloe vera: 8 health benefits

Aplikojeni ne zonen e demtuar me masazhe rrethore. Perseriteni lyerjen tre here ne dite
deri ne permiresimin e lekures.

KAMOMILLI

13 Benefits Of Chamomile Tea For Skin, Hair And Overall Health ...

Pergatisni nje infusion me kamomil dhe lereni te ftohet. Me anen e nje nape pambuku
aplikoni kamomilin ne lekuren e demtuar.

How to Make Chamomile Tea Ice Cubes | Swollen eyes, My wedding day ...

Ne alternative mund te pergatisni kuba me kamomil te ngrire dhe te ferkoni lehtesisht lekuren. Aplikojeni disa here ne dite.

Start typing and press Enter to search