6 arsye pse thurja me shtiza ju ben mire per shendetin

6 arsye shendetesore pse duhet te thurni me shtiza

Thurja ka të bëjë me lëvizje ritmike, të përsëritura me kalimin e kohës, duke larguar të kaluarën ose tensionet për të ardhmen.

Është një hapësirë e pranisë fluide, e mendimit pa stres. Një hulumtim i kryer në Universitetin Princeton më vonë zbuloi se lëvizjet e përsëritura rrisin lirimin e serotoninës, e cila nxit humorin e mirë, kënaqësinë dhe qetësinë.

Sipas studimeve të tjera, edhe lëvizja e syrit gjatë procesit të thurjes nga njëra anë në tjetrën për 30 sekonda çdo ditë, mund të rrisë kujtesën me 10%.

Përfitimet janë mbresëlënëse:

1. Ul presionin e gjakut;
2. Redukton depresionin dhe ankthin;
3. Ngadalëson fillimin e demencës ose harresën;
4. Eshtë po aq relaksuese sa yoga;
5. Largon dhimbjen kronike të kokës;
6. Rrit ndjenjën e mirëqenies.

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search