60 vjet Eurovision. Ja fituesit qe nga viti 1956

Eurovision është fituar nga 26 vende të ndryshme evropiane në 59 vjet, që nga debutimi i saj i pare. Ka pasur 62 këngë fituese, me nga një fitues në vit, pervec vitit 1969 kur rezultati ishte i lidhur mes Spanjës, Mbretërise se Bashkuar, Holandes dhe Frances.

Shikoni fotogalerine me fituesit e ketij konkursi.

Lys Assia nga Zvicra fitoi te parin Eurovision ne 1956

Lys Assia nga Zvicra fitoi te parin Eurovision ne 1956

Corry Brokken mori titullin për Holandën në vitin 1957

Corry Brokken mori titullin për Holandën në vitin 1957

Francezi Andre Claveau fitoi ne 1958

Francezi Andre Claveau fitoi ne 1958

Teddy Scholten, fituese e vitit 1959

Teddy Scholten, fituese e vitit 1959

Jacqueline Boyerfitoi ne 1960

Jacqueline Boyerfitoi ne 1960

Aktori dhe kengetari francez Jean-Claude Pascal ishte fitues ne 1961

Aktori dhe kengetari francez Jean-Claude Pascal ishte fitues ne 1961

Perseri fiton Franca me kengetaren Isabelle Aubret ne 1962

Perseri fiton Franca me kengetaren Isabelle Aubret ne 1962

Fituesit e vitit 1963 Grethe dhe Jorgen Ingmann

Fituesit e vitit 1963 Grethe dhe Jorgen Ingmann

Kengetarja 16 vjecare italiane Gigliola Cinquetti fitoi konkursin ne 1964

Kengetarja 16 vjecare italiane Gigliola Cinquetti fitoi konkursin ne 1964

Kengetari austriak Udo JŸrgens prezanton France Gall me trofeun e saj per vitin 1965

Kengetari austriak Udo JŸrgens prezanton France Gall me trofeun e saj per vitin 1965

Udo Jurgensfitoi per Austrine ne 1966

Udo Jurgensfitoi per Austrine ne 1966

Sandie Shaw fitoi ne 1967 per Mbreterine e Bashkuar.

Sandie Shaw fitoi ne 1967 per Mbreterine e Bashkuar.

Spanjollja Massiel fitoi ne 1968

Spanjollja Massiel fitoi ne 1968

Ne vitin 1969 fituesit ishin Salome

Ne vitin 1969 fituesit ishin Salome

Lenny Kuhr fitoi per Holanden ne 1969

Lenny Kuhr fitoi per Holanden ne 1969

Fituesja e Frances ne 1969 Frida Boccara

Fituesja e Frances ne 1969 Frida Boccara

Lulu ishte nje nga fitueset e Eurovision ne vitin 1969

Lulu ishte nje nga fitueset e Eurovision ne vitin 1969

Dana fitoi nr 1970 konkursin e Eurovision

Dana fitoi nr 1970 konkursin e Eurovision

Severine nga Monako fitoi ne 1971

Severine nga Monako fitoi ne 1971

Vicky Leandros fitoi ne 1972 per Luksemburgun

Vicky Leandros fitoi ne 1972 per Luksemburgun

Anne-Marie David nga Luksemburgu fituese e vitit 1973

Anne-Marie David nga Luksemburgu fituese e vitit 1973

ABBA duke performuar 'Waterloo' ne 1974

ABBA duke performuar ‘Waterloo’ ne 1974

Tech-In, fituesit e Holandes ne 1975

Tech-In, fituesit e Holandes ne 1975

Brotherhood Of Man fituan ne 1976

Brotherhood Of Man fituan ne 1976

Francezja Marie Myriam fitoi ne 1977

Francezja Marie Myriam fitoi ne 1977

Izhar Cohen dhe Alphabeta moren trofeun per Israelin ne 1978

Izhar Cohen dhe Alphabeta moren trofeun per Israelin ne 1978

Kengetarja Gali Atari dhe grupi i saj Milk and Honey, fituan ne 1979

Kengetarja Gali Atari dhe grupi i saj Milk and Honey, fituan ne 1979

Johnny Logan nga Irlanda fitoi edhe ne 1980,  edhe ne 1987

Johnny Logan nga Irlanda fitoi edhe ne 1980, edhe ne 1987

Bucks Fizz fituesit e vitit 1981

Bucks Fizz fituesit e vitit 1981

Kengetarja gjermane 17 vjecare Nicole fitoi ne 1982

Kengetarja gjermane 17 vjecare Nicole fitoi ne 1982

Ne 1983 fiton Luksemburgu me Corinne Hermes

Ne 1983 fiton Luksemburgu me Corinne Hermes

Ne 1984 fiton grupi suedez Herreys

Ne 1984 fiton grupi suedez Herreys

Ne 1985 fiton grupi norvegjez Bobbysocks!

Ne 1985 fiton grupi norvegjez Bobbysocks!

Sandra Kim fitoi per Belgjiken ne 1986

Sandra Kim fitoi per Belgjiken ne 1986

Celine Dion mori trofeun per Zvicren ne 1988

Celine Dion mori trofeun per Zvicren ne 1988

Jugosllavia Riva fitoi ne 1989

Jugosllavia Riva fitoi ne 1989

Toto Cutugno fitoi per Italine ne vitin 1990

Toto Cutugno fitoi per Italine ne vitin 1990

Kengetarja suedeze Carola fitoi ne 1991

Kengetarja suedeze Carola fitoi ne 1991

Irlanda fiton ne vitin 1992 me Linda Martin

Irlanda fiton ne vitin 1992 me Linda Martin

Lys Assia nga Zvicra fitoi te parin Eurovision ne 1956

Lys Assia nga Zvicra fitoi te parin Eurovision ne 1956

Corry Brokken mori titullin për Holandën në vitin 1957

Corry Brokken mori titullin për Holandën në vitin 1957

Francezi Andre Claveau fitoi ne 1958

Francezi Andre Claveau fitoi ne 1958

Teddy Scholten, fituese e vitit 1959

Teddy Scholten, fituese e vitit 1959

Jacqueline Boyerfitoi ne 1960

Jacqueline Boyerfitoi ne 1960

Aktori dhe kengetari francez Jean-Claude Pascal ishte fitues ne 1961

Aktori dhe kengetari francez Jean-Claude Pascal ishte fitues ne 1961

Perseri fiton Franca me kengetaren Isabelle Aubret ne 1962

Perseri fiton Franca me kengetaren Isabelle Aubret ne 1962

Fituesit e vitit 1963 Grethe dhe Jorgen Ingmann

Fituesit e vitit 1963 Grethe dhe Jorgen Ingmann

Kengetarja 16 vjecare italiane Gigliola Cinquetti fitoi konkursin ne 1964

Kengetarja 16 vjecare italiane Gigliola Cinquetti fitoi konkursin ne 1964

Kengetari austriak Udo JŸrgens prezanton France Gall me trofeun e saj per vitin 1965

Kengetari austriak Udo JŸrgens prezanton France Gall me trofeun e saj per vitin 1965

Udo Jurgensfitoi per Austrine ne 1966

Udo Jurgensfitoi per Austrine ne 1966

Sandie Shaw fitoi ne 1967 per Mbreterine e Bashkuar.

Sandie Shaw fitoi ne 1967 per Mbreterine e Bashkuar.

Spanjollja Massiel fitoi ne 1968

Spanjollja Massiel fitoi ne 1968

Ne vitin 1969 fituesit ishin Salome

Ne vitin 1969 fituesit ishin Salome

Lenny Kuhr fitoi per Holanden ne 1969

Lenny Kuhr fitoi per Holanden ne 1969

Fituesja e Frances ne 1969 Frida Boccara

Fituesja e Frances ne 1969 Frida Boccara

Lulu ishte nje nga fitueset e Eurovision ne vitin 1969

Lulu ishte nje nga fitueset e Eurovision ne vitin 1969

Dana fitoi nr 1970 konkursin e Eurovision

Dana fitoi nr 1970 konkursin e Eurovision

Severine nga Monako fitoi ne 1971

Severine nga Monako fitoi ne 1971

Vicky Leandros fitoi ne 1972 per Luksemburgun

Vicky Leandros fitoi ne 1972 per Luksemburgun

Anne-Marie David nga Luksemburgu fituese e vitit 1973

Anne-Marie David nga Luksemburgu fituese e vitit 1973

ABBA duke performuar 'Waterloo' ne 1974

ABBA duke performuar ‘Waterloo’ ne 1974

Tech-In, fituesit e Holandes ne 1975

Tech-In, fituesit e Holandes ne 1975

Brotherhood Of Man fituan ne 1976

Brotherhood Of Man fituan ne 1976

Francezja Marie Myriam fitoi ne 1977

Francezja Marie Myriam fitoi ne 1977

Izhar Cohen dhe Alphabeta moren trofeun per Israelin ne 1978

Izhar Cohen dhe Alphabeta moren trofeun per Israelin ne 1978

Kengetarja Gali Atari dhe grupi i saj Milk and Honey, fituan ne 1979

Kengetarja Gali Atari dhe grupi i saj Milk and Honey, fituan ne 1979

Johnny Logan nga Irlanda fitoi edhe ne 1980,  edhe ne 1987

Johnny Logan nga Irlanda fitoi edhe ne 1980, edhe ne 1987

Bucks Fizz fituesit e vitit 1981

Bucks Fizz fituesit e vitit 1981

Kengetarja gjermane 17 vjecare Nicole fitoi ne 1982

Kengetarja gjermane 17 vjecare Nicole fitoi ne 1982

Ne 1983 fiton Luksemburgu me Corinne Hermes

Ne 1983 fiton Luksemburgu me Corinne Hermes

Ne 1984 fiton grupi suedez Herreys

Ne 1984 fiton grupi suedez Herreys

Ne 1985 fiton grupi norvegjez Bobbysocks!

Ne 1985 fiton grupi norvegjez Bobbysocks!

Sandra Kim fitoi per Belgjiken ne 1986

Sandra Kim fitoi per Belgjiken ne 1986

Celine Dion mori trofeun per Zvicren ne 1988

Celine Dion mori trofeun per Zvicren ne 1988

Jugosllavia Riva fitoi ne 1989

Jugosllavia Riva fitoi ne 1989

Toto Cutugno fitoi per Italine ne vitin 1990

Toto Cutugno fitoi per Italine ne vitin 1990

Kengetarja suedeze Carola fitoi ne 1991

Kengetarja suedeze Carola fitoi ne 1991

Irlanda fiton ne vitin 1992 me Linda Martin

Irlanda fiton ne vitin 1992 me Linda Martin

eurovision

Perseri fitoi Irelanda ne 1993 me Niamh Kavanagh

Perseri fitoi Irelanda ne 1993 me Niamh Kavanagh

Paul Harrington dhe Charlie McGettigan fituan Eurovision per Irelanden ne 1994

Paul Harrington dhe Charlie McGettigan fituan Eurovision per Irelanden ne 1994

Grupi nordik Secret Garden fitoi ne 1995

Grupi nordik Secret Garden fitoi ne 1995

Irlandezjar Eimear Quinn fitoi ne 1996

Irlandezjar Eimear Quinn fitoi ne 1996

Katrina and the Waves fituan per Mbreterine e Bashkuar ne 1997

Katrina and the Waves fituan per Mbreterine e Bashkuar ne 1997

Fituesja e 1998, israelitja Dana International

Fituesja e 1998, israelitja Dana International

Suedezja Charlotte Nilsson fiton ne 1999

Suedezja Charlotte Nilsson fiton ne 1999

Dyshja daneze Olsen Brothers ishin fituesit e vitit 2000

Dyshja daneze Olsen Brothers ishin fituesit e vitit 2000

Tanel Padar nga Estonia fituan ne 2001

Tanel Padar nga Estonia fituan ne 2001

Marie N nga Latvia fitoi ne 2002

Marie N nga Latvia fitoi ne 2002

Sertab Erener fiton per  Turqine ne 2003

Sertab Erener fiton per Turqine ne 2003

Sanda Ladosi fitoi ne 2004

Sanda Ladosi fitoi ne 2004

Helena Paparizou i jep fitoren Greqise ne 2005

Helena Paparizou i jep fitoren Greqise ne 2005

Pjesetaret e grupit monster rock 'Lordi of Finland' qe fituan ne 2006

Pjesetaret e grupit monster rock ‘Lordi of Finland’ qe fituan ne 2006

Perseri fitoi Irelanda ne 1993 me Niamh Kavanagh

Paul Harrington dhe Charlie McGettigan fituan Eurovision per Irelanden ne 1994

Paul Harrington dhe Charlie McGettigan fituan Eurovision per Irelanden ne 1994

Grupi nordik Secret Garden fitoi ne 1995

Grupi nordik Secret Garden fitoi ne 1995

Irlandezjar Eimear Quinn fitoi ne 1996

Irlandezjar Eimear Quinn fitoi ne 1996

Katrina and the Waves fituan per Mbreterine e Bashkuar ne 1997

Katrina and the Waves fituan per Mbreterine e Bashkuar ne 1997

Fituesja e 1998, israelitja Dana International

Fituesja e 1998, israelitja Dana International

Suedezja Charlotte Nilsson fiton ne 1999

Suedezja Charlotte Nilsson fiton ne 1999

Dyshja daneze Olsen Brothers ishin fituesit e vitit 2000

Dyshja daneze Olsen Brothers ishin fituesit e vitit 2000

Tanel Padar nga Estonia fituan ne 2001

Tanel Padar nga Estonia fituan ne 2001

Marie N nga Latvia fitoi ne 2002

Marie N nga Latvia fitoi ne 2002

Sertab Erener fiton per  Turqine ne 2003

Sertab Erener fiton per Turqine ne 2003

Sanda Ladosi fitoi ne 2004

Sanda Ladosi fitoi ne 2004

Helena Paparizou i jep fitoren Greqise ne 2005

Helena Paparizou i jep fitoren Greqise ne 2005

Pjesetaret e grupit monster rock 'Lordi of Finland' qe fituan ne 2006

Pjesetaret e grupit monster rock ‘Lordi of Finland’ qe fituan ne 2006

Marija Serifovic fitoi per Serbine ne 2007

Marija Serifovic fitoi per Serbine ne 2007

Dima Bilan fiton konkursin ne 2008

Dima Bilan fiton konkursin ne 2008

Fituesi i vitit 2009 Alexander Rybak

Fituesi i vitit 2009 Alexander Rybak

Lena Meyer-Landrut fitoi per Gjermanine ne 2010

Lena Meyer-Landrut fitoi per Gjermanine ne 2010

Ell dhe Nikki nga Azerbaixhani fitojne ne 2011

Ell dhe Nikki nga Azerbaixhani fitojne ne 2011

Ne 2012 fiton kengetarja suedeze Loreen

Ne 2012 fiton kengetarja suedeze Loreen

Fituesja daneze Emmelie de Forest ne 2013

Fituesja daneze Emmelie de Forest ne 2013

Kengetari austriak Conchita Wurst fiton ne 2014

Kengetari austriak Conchita Wurst fiton ne 2014

Måns Zermelöw me kengen e tij Heroes mori fitoren per Suedine ne 2015

Måns Zermelöw me kengen e tij Heroes mori fitoren per Suedine ne 2015

 

Kush do ta fitoje kete vit? Le te presim e te shohim.

Tashmë për 60 vjet, Konkursi Muzikor i Eurovision është shfaqja e preferuar e Evropës, por edhe e disa shteteve te tjera te botes. Pas më shumë se pesë dekadash ku jane shfaqur mijëra këngë, gara e Eurovision është kthyer ne një klasike moderne, e ngulitur fort në mendjen kolektive të Evropës.

Burimi: express.co.uk dhe eurovision.tv

recursing-snyder.88-198-36-142.plesk.page

Start typing and press Enter to search