Pulë e pjekur me rozmarinë dhe limon

Pulë e pjekur me rozmarinë dhe limon

Mënyrë më të thjeshtë se kjo për të gatuar një pulë të pjekur nuk ka, por edhe shija nuk ka të krahasuar. Është aq e thjeshtë sa mund ta përgatisni menjëherë.

Përbërësit

  • 20g rozmarinë
  • 3 lugë gjelle gjalpë
  • 1 thelpi hudhër e shtypur
  • 1 limon
  • ½ e një speci djegës të kuq të vogël, i pastruar nga farat dhe i grirë,
  • 1 ¼ kg pulë
  • 4 karota mesatare

Mënyra e përgatitjes

  1. Ngrohni furrën në 190 gradë. Grini shumë imët 2 degë të freskëta rozmarine dhe përziejini me dy lugë gjalpë dhe hudhrën. Grini lëkurën e limonit dhe shtojeni tek gjalpi, po ashtu edhe specin djegës.
  2. Lyeni pulën me të gjithë gjalpin. Ndërsa gjysmën e limoni futeni në brendësi të pulës.
  3. Shtroni karotat në një tepsi, rregullojini me kripë e piper (pak vaj ulliri nëse dëshironi) dhe sipër vendosni pulën. Shtoni pjesën e mbetur të rozmarinës në tepsi dhe piqeni në furrë 1 orë e 10 minuta. Lereni të pushoje 10 minuta para se ta prisni në copa. Shërbejeni me karotat dhe lëngun e mbetur në tepsi.
  4. Keshille: Shoqerojeni me nje Coca-Cola te ftohte akull!

ROAST_CHICKEN_1200x1200

 

femra-moderne.com