Jemi mesuar qe ta konsumojme merlucin te skuqur, por kjo recete eshte me e lehte dhe me e shendetshme, pervecse shume e shijshme. Pergatitet shume shpejt, per 5 minuta dhe mjaftojne 25 minuta pjekje per ta shijuar me pas ne pjaten e drekes ose darkes.
Perberesit per dy persona:
- 500 g merluc
- 2 thelpinj hudher
- leng limoni
- majdanoz
- vaj ulliri
Pergatitja:
- Pastroni, lani dhe thani peshqit.
- Ne nje tepsi, shtroni nje leter furre dhe me pas vendosni peshqit.
- Kriposini lehte dhe piperosini.
- Ne nje tas te vogel perzieni vajin e ullirit me hudhren e grire, majdanozin e grire, lengun e limonit dhe pak kripe.
- Me ndihmen e nje luge te vogel perhapni salcen e pergatitur siper peshqve.
- Futeni tepsine ne furren e parangrohur ne 250 grade per 5 minuta. Me pas uleni temperaturen ne 200 grade dhe piqini edhe 20 minuta te tjera.
- Sherbejeni dhe shijojeni.
Keshilla:
- Nese doni, ne vend te lengut te limonit mund te shtoni 40 ml vere te bardhe ne tepsine e pjekjes.
- Majdanozin mund ta zevendesoni me dege rozmarine te fresket. Futni nga nje degez rozmarine ne barkun e cdo merluci.
- Pritni disa feta te vogla limoni dhe futini ne barkun e peshkut.
Mesoni edhe se si te pergatisni qofte me peshk merluc.