Rrotulla patellxhani me djathe

Nje nga recetat me te shijshme mesdhetare, rrotulla patellxhani me djathe dhe salce e fresket domatesh. E shpejte dhe terheqese per nje vakt ndryshe me baze perimesh.

gourmed.gr

Perberesit:

  • 2 patellxhane te rrumbullaket te prere per se gjati me trashesi 1 cm
  • kripe, piper i sapobluar
  • 1 qepe e madhe e prere imet
  • 5 thelpinj hudhre
  • domate te grira
  • 1 luge gjelle rigon
  • 3 dege rozmarine e fresket
  • dajthe i prere ne feta 1 cm (provolone ose gouda)
  • 3 luge gjelle kaperi te shpelare dhe te kulluar
  • 2 -3 luge majadanoz i grire (sipas deshire)

Menyra e gatimit:

  • I vini patellxhanet ne kullese, kriposini mire dhe lerini te pakten 30 minuta.
  • Shpelajini me uje, fshijini dhe verini ne nje tave te veshur me leter alumini.
  • I lyeni nga te dy anet me vaj ulliri dhe i piqni ne furre, poshte grillit 3-4 minuta nga cdo ane, sa te marrin ngjyre.
  • Ne tigan skuqni 3-4 luge gjelle qepe me vaj per 3-4 minuta. Shtoni hudhrat dhe skuqni edhe 1 minute akoma.
  • Hidhni domatet e rozmarinen dhe vazhdoni zierjen sa te “lidhet”.
  • Shtoni piperin e sapoblaur dhe hiqeni nga zjarri.
  • Vini nga 1 fete djathi te prere per se gjati ne secilen fete patellxhani dhe mbeshtilleni si rolo.
  • Ne taven e qelqit hidhni gjysmen e salces dhe siper rolote ngjitur njera me tjetren.
  • Hidhni siper dhe gjysmen tjeter te salces dhe i piqni per 20 minuta.
  • I lini te ftohen pak dhe pastaj i servirni me majdanoz siper.

femra-moderne.com