Tave me presh dhe mish të grirë

Tava me presh dhe mish të grirë eshte nje nga gatimet me te mira per sezonin e ftohte. Pervecse shume e thjeshte dhe e shpejte per t’u gatuar, kjo recete eshte shume e shendetshme, fale preshit. Preshi, si hudhra dhe qepa, i përkasin një familjeje perimesh të quajtur perimet Allium. Duke qenë se preshte janë të lidhur me hudhrën dhe qepën, ato përmbajnë shumë nga të njëjtat vlerat e dobishme shëndetësore.

Perberesit:

  • 1kg presh;
  • 1 qepe te madhe;
  • 200gr mish te grire;
  • 120ml vaj ulliri;
  • 1 luge gjelle salce domatesh;
  • leng mish viçi;
  • 1 karote;
  • spec te kuq jodjegs;
  • kripe;
  • piper

Gatimi:

  • Pastrojme si fillim preshin duke eleminuar gjethet jeshile dhe duke mbajtur vetem pjesen e bardhe. E lajme mire dhe e presim ne copa rreth 2cm.
  • E kaverdisim ne pak vaj dhe e hedhim ne tave.
  • Ne vajin e mbetur, kaverdisim qepen e prere holle me mishin e grire, shtojme
    karoten e prere ne feta, shtojme lengun e mishit (ose koncentrat mishit e
    tretur ne uje), salcen e domateve, specin e kuq.
  • E rregullojme me kripe dhe piper dhe e leme te zieje te gjithe perberjen per 15-20 minuta.
  • Ia hedhim siper preshit qe kemi vendosur ne tave, e perzziejme dhe e pjekim per rreth 1 ore ne furre te parangrohur ne 190°C.

femra-moderne.com