Tasqebab me mish të grirë dhe perime, nje pajte e shijshme dhe e pasur.
Sa here qe kemi mish te grire ne gjendje, direkt na shkon mendja te bejme qofte me te. Por ndonjehere ja vlen te provosh nje gatim ndryshme me baze mishin e grire, sic eshte kjo recete.
Përbërësit:
1/2 kg mish qingji te grire; 2 kokrra qepë; pure domatesh; 2 patate; 2 karrota; 1 gote bizele; gjalpë; kripë, piper
Gatimi:
- Ne nje ene te thelle shkrihen 2 luge gjalpe.
- Shtojme qepet e grira, i fergojme duke i perzier vazhdimisht.
- Shtojme 1 luge gjelle pure domatesh si dhe mishin e qingjit te grire.
- Pasi i kemi kaverdisur për pak, shtojmë 2 gota uje që te zieje mishi.
- Pastaj marrim patatet dhe karrotat, i presim ne copa te vogla dhe ia shtojme mishit.
- Pasi ziejne edhe perimet shtojme bizelet.
- E provojme per kripe dhe e rregullojme sipas shijes.
- E leme te zieje edhe për pak minuta.