Tasqebab me mish të grirë dhe perime

Tasqebab me mish të grirë dhe perime, nje pajte e shijshme dhe e pasur.

Sa here qe kemi mish te grire ne gjendje, direkt na shkon mendja te bejme qofte me te. Por ndonjehere ja vlen te provosh nje gatim ndryshme me baze mishin e grire, sic eshte kjo recete.

Përbërësit:

1/2 kg mish qingji te grire; 2 kokrra qepë; pure domatesh; 2 patate; 2 karrota; 1 gote bizele; gjalpë; kripë, piper

Gatimi:

  • Ne nje ene te thelle shkrihen 2 luge gjalpe.
  • Shtojme qepet e grira, i fergojme duke i perzier vazhdimisht.
  • Shtojme 1 luge gjelle pure domatesh si dhe mishin e qingjit te grire.
  • Pasi i kemi kaverdisur për pak, shtojmë 2 gota uje që te zieje mishi.
  • Pastaj marrim patatet dhe karrotat, i presim ne copa te vogla dhe ia shtojme mishit.
  • Pasi ziejne edhe perimet shtojme bizelet.
  • E provojme per kripe dhe e rregullojme sipas shijes.
  • E leme te zieje edhe për pak minuta.

femra-moderne.com