Patatja e ëmbël, 10 herë më shumë vlera sesa patatet e zakonshme

Patatet e ëmbla përmbajnë shumë vitaminë A por edhe vitaminë C, B2, B6, E dhe (B7), gjithashtu minerale si hekuri, magnez dhe baker.

Ka variante të shumta, forma dhe madhësia e patateve të ëmbla mund të ndryshojë nga ato të shkurta deri tek ato të gjata. Ngjyra e tyre mund të jetë e bardhe, e verdhe, portokalli e lehte, portokalli e forte dhe vjollce. Megjithate, eshte e veshtire te gjenden te gjitha keto varietete neper dyqanet tona.

Sweet Potatoes are one of natures Super foods – Wickedfood
Patatet e embla jane nje nga superushqimt e natyres.

Dobitë shëndetësore të Patates së ëmbël

  1. Forcon sistemin imunitar.
  2. E dobishme për shëndetin e zemrës dhe arterieve.
  3. Ndihmon të sëmurët me diabet. Patatet e ëmbla kanë ngjashmëri të madhe me pankreasin dhe ndihmojnë në stabilizimin e nivelit të sheqerit në gjak tek diabetikët.
  4. Lufton viruset, baktieret, mikrobet dhe kërpudhat.
  5. Nxit qelizat për prodhimin e kolagjenit.
  6. Ruan lëkurën nga infeksionet dhe rrudhat e parakohshme.
  7. Mbron trupin nga helmet që mund të shkaktojnë kancer.
  8. Lufton viruset që shkaktojnë grip.
  9. Pastron mëlçinë nga helmet.
  10. Lufton stresin.
  11. Forcon shikimin dhe ruan nga infeksionet e syve.
  12. Ndihmon uljen në peshë.
  13. Lufton tumoret dhe shenjat e plakjes.
  14. Ruan nga kanceri i gjirit.
  15. Ndihmon për shëndetin e mushkërive.
  16. Qetëson kolitin.
  17. Lufton kolesterolin e dëmshëm në trup.
  18. E dobishme dhe ushqim ideal për fëmijët që në moshën 6 muajsh (e zier ose supë).
  19. Ndihmon gruan shtatëzanë dhe shvillimin e embrionit.
  20. Për shëndetin e kockave, dhëmbëve dhe kyçeve.
  21. Ndihmon për shëndetin e gjëndrrave tiroide.
  22. Lufton aneminë.
  23. Nxitës i prodhimit të qelizave të kuqe dhe të bardha të gjakut.

Si t’i gatuajme patatet e embla: