Arrat janë fruta te thata te vogla të parezistueshme. Bëjnë mirë nëse konsumohen dy-tre herë në javë, sepse mbrojnë zemrën dhe pakësojnë rrezikun e diabetit. Momenti më i mirë për t’i shijuar? Mes vakteve
Lajthitë
50 g furnizojnë me:
- Proteina 6,5 g
- Yndyrna 31,45 g
- Sheqerna 0,9 g
Pse bëjnë mirë. Në to ndodhen sasitë më të mëdha të vitaminave B1 dhe B2, si edhe të provitaminës A, të rëndësishme për rritjen dhe gjallërinë e të gjitha indeve.
Sasia e duhur. Nja dhjetë kokrra (90 kalori). Copëtojini në një kuti kosi.
Kikirikat
50 g furnizojnë me:
- Proteina 14,5 g
- Yndyrna 25 g
- Sheqerna 4,25 g
Pse bëjnë mirë. Janë idealë për nënat e ardhshme, sepse janë një burim i mirë acidi folik, që ndihmon në formimin e hekurit në gjak dhe parandalon defektet në rritjen e fetusit.
Sasia e duhur. Rreth 12 kokrra (80 kalori). Shoqërojini me një gotë me lëng agrumesh të shtrydhura.
Bajamet
50 g furnizojnë me:
- Proteina 8 g
- Yndyrna 25,75 g
- Sheqerna 2 g
Pse bëjnë mirë. Falë pranisë së vitaminës E kanë një fuqi të madhe antioksiduese. Për më tepër, ju ndihmojnë të rregulloni zorrët.
Sasia e duhur. 12 (80 kalori). Konsumojini nga mesi i mëngjesit, bashkë me një pjeshkë. Në këtë mënyrë, merrni një doza të mirë fibrash.
Shqemet
50g furnizojnë me:
- Proteina 7,5 g
- Yndyrna 23 g
- Sheqerna 16,5 g
Pse bëjnë mirë. Përmbajnë shumë magnez, bakër dhe zink, minerale të vështira për t’u gjendur te ushqimet. Janë ideale për të ruajtur flokët dhe kockat të forta.
Sasia e duhur. Nja dhjetë kokrra (90 kalori). Provojini në mëngjes, me një gotë qumësht të skremuar dhe një grusht drithëra.
Stikat
50 g furnizojnë me:
- Proteina 7,6 g
- Yndryna 33 g
- Sheqerna 7 g
Pse bëjnë mirë. Janë një minierë e vërtetë kaliumi. Pra, janë shumë të mira nëse keni nevojë të rregulloni tensionin e gjakut dhe të përmirësoni fuksionimin e muskujve.
Sasia e duhur. 20 kokrra (70 kalori). Janë të shkëlqyera pas sportit, me një banane.