Qoftet me mish pule gatuhen ne menyra te ndryshme ne vende te ndryshme. Por ju sigurojme qe kjo recete eshte ndryshe nga te tjerat
Perberesit e recetes
- 200 grame pule e grire (gjoksi)
- 1 qepe mesatare e grire
- 1 karrote e gire
- Nje gjysme tufe koriander (mund ta zevendesoni me majdanoz dhe koper)
- 1 luge caji salce soje
- 1 luge caji tabasko (salce speci te kuq djeges)
- 1 luge caji piper i kuq
- nje maje luge caji me shafran Indie
- Kripe
- 1 luge caji xhenxhefil pluhur
- 1 luge gjelle miell misri
- 1 luge caji miell misri i tretur ne 2 luge gjelle uje
- therrime buke per te mbeshtjelle qoftet
- Vaj per skuqje
Menyra e pergatitjes
- Bashkoni me mishin e grire te gjithe perberesit pervec miellit te misrit te tretur ne uje, therrimeve te bukes dhe vajit.
- Pasi te keni formuar brumin, filloni te beni topa te vegjel. Futini qoftet ne ujin me miellin e misrit te tretur ne te dhe me pas rrotullojini ne therrimet e bukes.
- Pasi te keni mbaruar pune me te gjitha qoftet, futini ne ngrirje per 30 minuta.
- Pas gjysme ore nxirrini jashte ngrirjes dhe lerini te pushojne 5 minuta.
- Skuqini ne vaj te nxehur per 3-4 minuta.
- Shoqerojini me salcen tuaj te preferuar.