Supa me kungull dhe karota eshte nje nga me te preferuarat e stines.
Beta-karoteni, e cila i jep disa ushqimeve atë ngjyren e verdhë, portokalli dhe te kuqe, është nje substancë që vepron si një antioksidant i fuqishem. Beta-karoteni është e pranishme në kungull duke i bërë ate të dobishem në uljen e rrezikut të disa lloje kanceresh. Beta-karoteni është i pranishëm edhe në karota, që do të thotë që ju do të jetë duke marrë një dozë të dyfishtë të antioksidanteve nga kjo recetë.
Kjo supe eshte ushqyese, e mire dhe perfekte per ta gatuar per familjen dhe miqte tuaj. Siper mund t’i hidhni cfare te deshironi per ta zbukuruar: fara kungulli te pjekura, salce kosi ose gjethe majdanozi.
Perberesit:
- 2 luge vaj kokosi (ose vaj ulliri)
- 3/4 filxhan me qepe te grira
- 1 filxhane pure kungulli
- 1 thelpi hudher, e shtypur
- 1 luge spec i kuq
- 1/4 filxhan bishta qepe te prera
- 4 filxhane me leng mishi
- 2 filxhane me karrota, te grira
- kripe dhe piper per shije
Per dekorim:
- Fara kungulli te pjekura
- kos
- majdanoz
Menyra e pergatitjes
- Nxehni vajin ne temperature mesatare ne nje tenxhere te madhe.
- Shtoni qepet dhe skuqini lehte per 5 minuta.
- Shtoni edhe hudhren, piperin e kuq dhe perberesit e tjere. Gatuajini derisa karrotat te zbuten, perafersisht 30 minuta.
- Lereni supen te ftohet pastaj bluajeni ne nje mikser qe te behet ne forme pureje.
- Sherbejni menjehere me dekorimin e preferuar.