Dardha te pjekura, me arra dhe mjalte

Dardha te pjekura, shoqeruar me me arra dhe mjalte, eshte nje embelsire shume shijshme (dhe jo e rende). Ideale per festat vjeshtake dhe dimerore, por jo vetem. Eshte gjithashtu zevendesuese e shendetshme e nje embelsire pasditeje, por edhe nje mengjes ndryshe. 

Koha e pergatitjes: 5 min

Gatimi: 30 min

Perberesit per 2 persona:

Menyra e pergatitjes

Hapi 1

Parangrohni furren ne 180 grade C. Pritni dardhat pergjysme per se gjati. Shenim: Eshte me mire te perdorni dardha te pjekura dhe te buta.

Preheat oven to 350 degrees. Cut pears in half lengthwise. Note: It's best to use ripe, soft pears.

Hapi 2

Pastroni pjesen e fararave duke i hequr me nje luge.

Scoop out the seeds of the pears with a spoon.

Hapi 3

Sperkatini dardhat me kanelle.

Sprinkle cinnamon all over the flesh of the pears.

Hapi 4

Hidhni arrat siper dardhave.

Sprinkle walnuts into the pits of the pears.

Hapi 5

Sperkatini me mjalte.

Drizzle with honey.

Hapi 6

Futini ne furre dhe piqini per 30 minuta.

Place in the oven for 30 minutes.

Hapi 7

Brumi i dardhave do jete i bute dhe arrat lehtesisht te haramelizuara. Pasi t’i vendosni ne pjaten ku do i sherbeni, sperkani me me shume mjalte dhe kanelle, nese deshironi te jene me te embla dhe pikante. Tani eshte koha t’i shijoni! / kitchenbowl.com

femra-moderne.com