Nje salce kremoze me avokado dhe gjize qe mund ta pergatisni per 10 minuta.
Ne kete recete do ju tregojme se si te krijoni nje vakt te perbere nga kremi i avokados i perzier me gjize, buka e thekur, domate-qershi dhe vezë e zier pa lëvozhgë. Por nese deshironi, mund te beni vetem receten e kremit me avokado, qe ta perdorni per
antipaste ose si shoqeruse e pjatave kryesore. Hap hap hapi lexoni me poshte.
- Per: 4 persona
- Koha e pergatitjes: 5 minuta
- Koha e gatimit: 20 minuta
Perberesit
- 1 avokado e pjekur, e qeruar dhe e prere ne kuba
- 250 g gjize
- ½ limoni
- 3 luge vaj ulliri ekstra i virgjer
- 4 feta te trasha buke fshati
- 12 domate-qershi
- 4 vezë te ziera pa lëvozhgë
- kripe, piper
Menyra e gatimit
- Parangrohni furren ne 200°C.
- Vendosni domatet ne tepsi, sperkatini me kripe dhe piper dhe 1 luge vaj ulliri. Futi ne furre dhe piqini pak per 12-15 minuta ose derisa lekura e domateve te duket qe eshte pjekur.
- Nderkohe, grini avokadon, shtoni gjizen dhe lengun e saposhtrydhur te nje gjysme limoni. Shtoni kripe dhe piper per shije. Perzijeni me shpejtesi te ulet qe perberesit te bashkohen mire me njeri tjetrin.
- Thekni fetat e bukes qe te marrin nje ngjyre te arte. Perhapni kremin me avokado dhe gjize mbi fetat e ngrohta e te thekura te bukes.
- Sherbejeni me domatet e pjekura, veze te zier pa levozhge dhe sperkateni me vajin e ullirit.
Keshille
Shtoni pak spec te kuq djeges te sapo grire per t’i dhene nje shije me pikante pjates tuaj.