Qofte me peshk merluc

Qofte me peshk merluc, majdanoz dhe djathe parmixhano

Qoftet e peshkut jane krokante dhe aromatike, te pergatitura me merluc, buke, trumze dhe majdanoz. Qoftet e peshkut mund t’i pergatisni ne topa te vegjel (si ne kete rast) dhe jane shume te mira si antipaste, ose mund t’i pergatisni me te medhaja, duke zene rolin e pjates se dyte. Mund t’i skuqni ose t’i piqni ne furre, do t’i pelqejne shume edhe femijeve.

  • Veshtiresia: e ulet
  • Pergatitja: 30 min
  • Gatimi: 4 min
  • Doza per: 60 qofte
Polpette di pesce
giallozafferano.com

Perberesit

  • 700 g fileto merluci
  • 100 g therrime buke
  • 1 tufe majdanoz
  • pak trumze
  • 2 veze
  • 1 thelpi hudher
  • kripe
  • piper i zi
  • 80 g djathe Parmigiano reggiano
  • miell oo
  • vaj kikiriku (ose luledielli) per skuqje

Pergatitja

  • Per te pergatitur qoftet ne fillim duhet te grini tulin e peshkut ne mikser ose ta prisni ne copa te vogla me nje thike te mprehte.
  • Ne nje tas te madh perzieni peshkun me therrimet e bukes, shtoni trumzen e grire, majdanozin, hudhren e shtypur dhe djathin e grire.
  • Me pas bashkoni dy vezet, kripen e piperin.
  • Perziejini mire dhe filloni te formoni me duar qofte te vogla.
  • Kalojiji qoftet ne miell dhe me pas tundini ne nje site per te hequr miellin e tepert.
  • Nxehni vajin dhe filloni t’i skuqni per rreth 3 minuta.
  • Kur qoftet te jene zverdhur, nxirrini nga vaji, kullojini dhe vendosini ne nje leter kuzhine qe te thithet vaji i tepert.
  • Shijojini qoftet me peshk te nxehta ose te ngrohta.

Keshilla

  • Keshillojme qe t’i konsumoni qoftet e peshkut te ngrohta, por nese deshironi mund t’i ruani ne frigorifer te mbyllura hermetikisht ne nje ene, maksimumi per dy dite.
  • Qoftet e peshkut mund t’i piqni edhe ne furre: ngjyeni nje tepsi me vaj ulliri, vendosni qoftet dhe piqini per 20 minuta ne furren e parangrohur ne 180°C.  Kujtoni t’i ktheni here pas here.

femra-moderne.com