Receta per makarona pene me salce domatesh
Perberesit per 4 persona:
- 2 luge vaj ulliri
- 2 thelpinj hudher
- 1 luge me erza te perziera te gira
- 800 g domate
- 500 g makarona Penne
- djathe Parmigiano i grire
Veshtiresia: e lehte Kosto: e lire
Menyra e pergatitjes
- Ngrohni ne nje tigan vajin e ullirit, hudhren dhe erezat e grira (pervec borzilokut). Lereni derisa te zbutet hudhra dhe shtoni domatet. Perziejini.
- Lereni te zieje ne zjarr te ulet per 20-30 minuta ose derisa salca te mblidhet (mos lejoni te trashet). Nderkohe perziejeni here pas here qe te mos ngjise.
- Zieni makaronat al dente ne nje tenxhere me uje te valuar dhe te kriposur. Kullojeni ndhe hidheni neper pjata.
- Shtoni borzilokun ne salce dhe hidheni mbi makarona.
- Shtojini edhe djathin parmigiano te grire.
Keshilla
Kjo salce eshte pergatitur me domate ne kuti, por edhe domatet e buta e te qeruara mund te perdoren per te njejten recete. Kete salce mund ta perdorni per te gjitha llojet e makaronave, te gjata e te shkurtra (spageti, pene e rigatoni), lazanja, makarona ne furre etj..
Deshironi receta te tjera me makarona?