Makarona pene me salce domatesh

Receta per makarona pene me salce domatesh

Perberesit per 4 persona:

  • 2 luge vaj ulliri
  • 2 thelpinj hudher
  • 1 luge me erza te perziera te gira
  • 800 g domate
  • 500 g makarona Penne
  • djathe Parmigiano i grire

Veshtiresia: e lehte     Kosto: e lire

Menyra e pergatitjes

  • Ngrohni ne nje tigan vajin e ullirit, hudhren dhe erezat e grira (pervec borzilokut). Lereni derisa te zbutet hudhra dhe shtoni domatet. Perziejini. 
  • Lereni te zieje ne zjarr te ulet per 20-30 minuta ose derisa salca te mblidhet (mos lejoni te trashet). Nderkohe perziejeni here pas here qe te mos ngjise.
  • Zieni makaronat al dente ne nje tenxhere me uje te valuar dhe te kriposur. Kullojeni ndhe hidheni neper pjata.
  • Shtoni borzilokun ne salce dhe hidheni mbi makarona.
  • Shtojini edhe djathin parmigiano te grire.

Keshilla

Kjo salce eshte pergatitur me domate ne kuti, por edhe domatet e buta e te qeruara mund te perdoren per te njejten recete. Kete salce mund ta perdorni per te gjitha llojet e makaronave, te gjata e te shkurtra (spageti, pene e rigatoni), lazanja, makarona ne furre etj..

femra-moderne.com

Deshironi receta te tjera me makarona?