Cila eshte koha me e mire per te ngrene disa ushqime te caktuara? Lexoni me poshte dhe zbulojini bashke me ne
Banane
Me mire ne dreke: Forcon sistemin imunitar dhe permireson lekuren.
Jo ne darke: Mund te ndikoje ne formimin e mukusit dhe te shkaktoje probleme me tretjen.
Molle
Me mire ne mengjes: Mollet permbajne pektine, qe ndihmon ne uljen e nivelit te sheqerit ne gjak, por edhe te kolesterolit.
Jo ne darke: Pektina eshte e veshtire per t’u tretur gjate nates. Prandaj nese hani molle ne darke mund te rritet aciditeti ne stomak.
Patate
Me mire ne mengjes: Patatet jane te pasura me minerale. Niseshteja ne permbajtje te patates ul kolesterolin.
7 menyra te pazakonta per te perdorur patatet
Jo ne darke: Patatet jane te pasura me kalori, prandaj nese i konsumoni ne darke mund te shtoni peshe.
Qumesht
Me mire ne darke: Qumeshti i ngrohte ne darke qeteson trupin. Pervec kesaj ndihmon per nje gjume me te qete.
Jo ne mengjes: Vetem ne rast se keni shume aktivitet fizik, pasi qumeshti mund te jete i veshtire per t’u tretur.
Fruta te thata
Me mire ne dreke: Ne kete menyre ju mbrojne nga rreziku per rritjen e presionit te gjakut.
Jo ne darke: Ne darke frutat e thata mund t’ju bejne te shtoni peshe.
Portokalle
Me mire ne mes vakteve: Nxit tretjen dhe rrit fuqine e metabolizmit.
Jo ne mengjes: Shkakton irritim te stomakut dhe gastrit.
12 arsye pse duhet te pini cdo dite leng portokalli
Domate
Me mire ne mengjes: Nxit tretjen dhe rrit metabolizmin.
Jo ne darke: Mund te shkaktoje probleme me stomakun, si fryrje.
Oriz
Me mire ne dreke: Metabolizmi eshte me i larte gjate dites, duke ju dhene mundesi per te shfrytezuar karbohidratet.
Jo ne darke: Shkakton rritje peshe.
Cokollate e zeze
Me mire ne mengjes: I fal trupit antioksidante te rendesishem qe luftojne plakjen dhe rrezikun e semundjeve te zemres.
Jo ne mes vakteve: Ju rrit peshen.
Fiq dhe kajsi te thata
Me mire ne mengjes: Nxisin metabolizmin dhe aparatin tretes.
Jo ne darke: Mund te shkaktojne probleme me tretjen dhe gazra.
10 fruta te thata dhe vlerat e tyre ushqyese
Djathi
Me mire ne mengjes: Nese konsumohet me moderim, ndihmon ne parandalimin e mbipeshes dhe fryrjen.
Studim: Djathi kackavall, i mire per shendetin kardiovaskular
Jo ne darke: I rende per t’u tretur, mund te shkaktoje probleme me tretjen dhe mbipeshe.