Levrek i pjekur ne furre
Dhe tani receta per ato qe pelqejne peshkun. Ne kemi zgjedhur levrek, por nese deshironi mund te zgjidhni edhe krapin e detit, qefullin ose kocen. Eshte shume e thjeshte per t’u pergatitur dhe per nje ore eshte gati (pergatitja + pjekja).
Perberesit:
- 1 levrek i fresket
- 2 luge gjalpe
- 1 limon
- 1 luge e vogel rozmarine
- 3 thelpinj hudhre
- 1 luge e vogel trumze
- 1 luge e vogel borzilok
- kripe
- piper
- 1 luge vaj ulliri
Menyra e pergatitjes:
- Pastroni dhe lani mire peshkun. Me pas thajeni me leter kuzhine.
- Vendoseni peshkun mbi nje leter alumini.
- Sperkateni me vaj ulliri, kriposeni dhe piperoseni.
- Grini borzilokun, trumzen dhe rozmarinen.
- Qeroni dhe pritni ne feta te holla hudhrat.
- Lani dhe thani limonin, me pas priteni ne feta.
- Ne pjesen e brendshme te peshkut (barku) vendosni pak gjalpe, disa feta limon dhe hudhrat. Mund te shtoni dhe pak kripe nese deshironi.
- Tani mbeshtilleni peshkun me letren e aluminit dhe vendoseni ne nje tave.
- Futeni taven ne furren e parangrohur ne 190 grade dhe piqeni per 40 minuta.
- Sherbejeni me sallate.
Receta nga: The-Chew
Ju pelqen peshku? A do deshironit me shume receta me peshk? Na shkruani ne pjesen e komenteve…