Petulla me bajame, jane nje embelsire e thjeshte qe mund t’i pergatisni shume shpejt.
Veshtiresia: E thjeshtë
Përgatitja: 20 minuta
Gatimi: 20 minuta
867 kalori për racion
Përbërësit për 4 persona
- 300 g miell,
- 130 g bajame të qëruara,
- pa lëkurë,
- 75 g sheqer,
- 80 g gjalpë,
- 75 g miell patatesh,
- gjysmë limoni,
- 2 vezë,
- 1 gotë e vogël me rum,
- gjysmë lugë e vogël maja birre pluhur,
- 1 gotë (100 ml) vaj kikiriku,
- 4 lugë sheqer pluhur
Përzieni përbërësit
- Lani limonin dhe grini lëkurën.
- Prisni hollë bajamet në formë gjysmë hëne.
- Shkrini gjalpin në një tigan me flakë të ulët.
- Rrihni vezët.
- Shtoni sheqerin, miellin dhe miellin e patateve.
- Më pas hidhni majanë, lëkurën e limonit dhe bajamet.
- Përziejini bashkë me gjalpin e shkrirë dhe rumin.
Pjekja
- Hapni brumin në një enë të sheshtë me trashësi prej 1 cm. Që brumi të mos ngjisë, lyeni sipërfaqen e enës me pak ujë ose me vaj bajamesh.
- Priteni brumin me formën e biskotave.
- Ngrohni vajin e kikirikut në një tigan dhe vendosni format e brumit.
- Skuqni petullat, duke i rrotulluar.
- Hiqini nga vaji duke i vendosur mbi një letër kuzhine.
- Nga sipër spërkatini me sheqer pluhur.
- Servirini.