Artriti, sëmundja kronike që ul cilësinë e jetës

Artriti është një prej sëmundjeve kronike që ul ndjeshëm cilësinë e jetës, kjo për shkak të dhimbjeve dhe deformimeve që kjo sëmundje shkakton ne kyce.

Fakte mbi Artritin:

 • Është një nga tre sëmundjet më të shpeshta në Reumatologji dhe prek afërsisht 1% të popullatës. Mbi 50 milion njerëz në botë diagnostikohen me Artrit.
 • Nëse keni shqetësime të tipit: dhimbje, skuqje dhe enjtje të artikulacioneve, vështirësi në lëvizje, sidomos pas një periudhe qetësie, temperaturë subfebrile 37-37.5, dhimbje muskujsh dhe dobësi trupore atëherë duhet të drejtoheni për vizitë te mjeku reumatolog.
 • Artriti është një sëmundje që po u diagnostikua në fazat e hershme ka më shumë shanse që pacienti të trajtohet në mënyrë efektive dhe si rrjedhojë të ketë një jetë pa dhimbje dhe pa deformime të kyceve.
 • Diagnostikimi i hershëm dhe fillimi i mjekimit në kohë është celësi i suksesit për një trajtim të suksesshëm.

Ushqimet që luftojnë dhimbjet e artritit reumatik

Rezultate imazhesh për artritis best foods

 • Shkencëtarët kanë krijuar një listë ushqimesh që kanë efekte të mira në simptomat e pacientëve me artrit.
 • Frutat më të mira janë kumbullat e thata, shega, rrushi, boronica, molla, pjeshka dhe mango. Të gjitha këto reduktojnë inflamacionin dhe mbrojtje ndaj shkatërrimit të kockave.
 • Gruri, orizi, tërshëra, misri, elbi dhe thekra gjithashtu reduktojnë inflamacionin, thonë studiuesit e universitetit KIIT në Indi.
 • Kosi është i mirë pasi redukton tendosjen, ënjtjen dhe inflamacionin.
 • Xhinxheri dhe shafrani i Indisë gjithashtu rekomandohen për vetitë mbrojtëse kundër komplikacioneve të përbashkëta.
 • Vaji peshkut dhe i ullirit reduktojnë gjithashtu forcimin.
 • Pacientët që vuajnë nga artriti reumatik duhet të heqin dorë nga dietat e përgjithshme, alkooli dhe duhani.

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search