Baza e shëndetit janë acidet yndyrore Omega 3

Hand of a woman holding fish oil Omega-3 capsules, urban sunset background. Healthy eating, medicine, health care, food supplements and people concept

Roli i një suplementi dietik është të sigurojë lëndë ushqyese thelbësore që trupi juaj nuk mund të prodhojë ose kur mënyra juaj e të ushqyerit nuk është në gjendje të sigurojë mjaftueshëm.

E vërteta është se një person mesatar ka nevojë për suplemente vetëm për të qëndruar i shëndetshëm dhe për ruajtjen e shëndetit të mirë. Kjo është arsyeja pse vaji i peshkut është kaq i rëndësishëm: është një shtesë që ofron disa nga lëndët ushqyese më të rëndësishme që ndoshta nuk i merrni mjaftueshëm në dietën tuaj.

C’janë yndyrnat OMEGA-3?

Yndyrat Omega-3 janë një lloj acidi yndyror që trupi juaj përdor në një larmi procesesh – nga truri te muskujt dhe artikulacionet – që trupi juaj nuk mund t’i prodhojë.

Ky është një përbërës që zakonisht e merrni nga burime të tilla si salmoni dhe peshq të tjerë të yndyrshëm. Sidoqoftë, sfida është se do të duhet të hani peshk të yndyrshëm gjatë gjithë kohës – diçka që mund ta shmangni nëse merrni një suplement të përqendruar të vajit të peshkut.

Këto kapsula xheli të thjeshta dhe të buta mund të merren 1-2 herë në ditë, në vend që të hani racione të shumta peshku në ditë! Nëse nuk ju pëlqen shija e peshkut ose thjesht nuk dëshironi të hani të njëjtat vakte gjatë gjithë kohës, plotësimi i nevojave të organizmit me një suplement është një zgjidhje alternative e përshtatshme.

Interesante:

Popullata të caktuara etnike që konsiderohen të jenë ndër më të shëndetshmet në botë, zakonisht kanë dieta të pasura me Omega-3.

Përfitimet e suplementeve OMEGA-3

  • Yndyrnat Omega-3 janë thelbësore në çdo moshë. Gjatë rinisë, ato përdoren për të ndërtuar dhe zhvilluar trupin tuaj. Më vonë në moshën e rritur, ato madje mund të ngadalësojnë progresin e disa prej problemeve më të zakonshme që lidhen me plakjen.
  • Për shembull, yndyrnat Omega-3 janë të lidhura me uljen e rrezikut të sëmundjes degjenerative të trurit. Kur hani këto acide yndyrore, trupi juaj prodhon një kimikat që mbron qelizat e trurit dhe sinapset nga degjenerimi.
  • Omega 3 nuk është e mirë vetëm për parandalimin e sëmundjeve te trurit: efektet neurologjike të yndyrnave Omega-3 gjithashtu rregullojnë gjendjen shpirtërore dhe mund t’ju ​​mbrojnë nga depresioni dhe ankthi.
  • Këto përfitime shtohen nga efekti i madh anti-inflamator i një diete të pasur me acide yndyrore thelbësore, sic janë Omega 3. Kjo siguron përfitime të gjithanshme: inflamacioni është i lidhur me diabetin, sëmundjet e trurit, etj.
  • Reduktimi i inflamacionit të tepërt kronik ul rreziqet e sëmundjeve të zemrës, siç janë presioni i gjakut, madje përmirëson shëndetin e arterieve.
  • Më në fund, dy nga tre llojet e yndyrnave Omega-3 (EPA dhe DHA) janë thelbësore në lëvizjen e kyçeve dhe luajnë një rol në riparimin e indeve të artikulacioneve. Kjo është thelbësore, pasi humbja e muskujve dhe ndryshimet e kërcit mund të jenë problematike ndërsa ne vazhdojmë të plakemi. Kështu që suplementi i Omega-3 është thelbësor në uljen e rrezikut dhe mbështetjen e shëndetit të përgjithshëm.

Çfarë të kërkoni në një suplement OMEGA-3?

Kur zgjidhni një shtesë të Omega-3, duhet të merrni parasysh disa gjëra:

Përqendrimi është një faktor vendimtar. Ju dëshironi të merrni një dozë efektive të EPA dhe DHA – lloji më i rëndësishëm i yndyrnave Omega-3. Një përqendrim më i lartë gjithashtu do të thotë që ju duhet të plotësoni më rrallë, gjë që është shumë më e përshtatshme! Nu-Health ofron një larmi vaji peshku për të përmbushur nevojat tuaja shëndetësore, përfshirë Omega-3,6,9 të ekuilibruar mirë.

Cilësia është një nga shqetësimet më të zakonshme – burimet e Omega 3 që përftohen në rrugë miqësore me mjedisin janë shumë më të mira se praktikat e kultivimit të peshkut. Një suplement që përdor burime nga thellësitë e detit është një mënyrë më e mirë për të siguruar veten me lëndët ushqyese që ju nevojiten, pa shkatërruar habitatet. Vaji i peshkut Nu-Health është me përgjegjësi dhe buron nga peshq të egër të thellësive, të tillë si skumbri, harenga, açuget dhe sardelet.

Pastërtia ka të bëjë me mbrojtjen e shëndetit tuaj. Shumë suplemente me cilësi të ulët përmbajnë gjurmë të mëdha të metaleve – një shqetësim për shëndetin e mëlçisë dhe veshkave. Reduktimi i toksinave të tilla si PCB (bifenile poliklorinike) dhe dioksina është thelbësore për të mbajtur veten të sigurt dhe të shëndetshëm. Produktet e vajit të peshkut Nu-Health testohen disa herë gjatë gjithë procesit të prodhimit për të siguruar konsum të sigurt.

MENDIME PERFUNDIMTARE

Të gjithë duhet të përdorin suplemente të vajrave të peshkut Omega-3. Edhe ata që e konsiderojnë veten të jenë “ngrënës të shëndetshëm” prapëseprapë nuk mund të marrin të gjitha lëndët ushqyese dhe përfitimet e shëndetshme të Omega-3 vetëm përmes dietës.

Për shëndetin tuaj sot dhe në të ardhmen, suplementi i Omega-3 është i duhuri për të filluar.

Autor i tekstit: Liam Rodgers*

*Liam Rodgers është një ekspert i shkencave të shëndetit, fitnesitiy dhe sporteve nga Mbretëria e Bashkuar.

Về chúng tôi

Produktet Nu-Health i gjeni ne farmaci Amavita, Rruga Budi, Tiranë

Start typing and press Enter to search