Ja si ta pergatisni me hapa te thjeshte buken e shijshme me ullin
- Gatimi: 45 minuta
- Veshtiresia: Mesatare
- KCAL: 415
Perberesit:
- ullinj te zinj pa fara
- pak trumze
- kripe
- vaj ulliri ekstra i virgjer
Hap pas hapi
1.
Pergatitja e brumit dhe ullinjve
- Ne 200 ml uje te ngrohte tretni majane dhe gjysmen e sheqerit. Ne nje tepsi hidhni 300 gr miell, pak kripe dhe gjysme luge kafeje me sheqer (ajo qe mbeti) dhe perziejini me majane e tretur.
- Lereni brumin te vije per 30 minuta, me pas shtoni miellin e mbetur, 2 luge vaj dhe 150 ml uje te ngrohte. Vazhdoni te punoni brumin, jepini forme topi dhe mbulojeni me nje cope pelhure te lagur. Lereni te vije edhe per nje ore.
- Merrni brumin, ndajeni ne 4 pjese dhe hapeni secilen ne forme drejtkendeshi me permasa rreth 30×15 centimetra. Vendosni tek secili drejtkendesh ullinjte dhe gjethet e trumzes.
2.
Rrotullini brumin dhe hidhni siper pak vaj.
3.
- Merrni nje tepsi dhe vendosni siper leter furre. Vendosni buket siper dhe lerini te vijne edhe per 1 ore e 30 minuta.
- Parangrohni furren dhe pasi buka te kete ardhur piqeni ne 220° per 15-20 minuta.
Receta: salepepe.it