Buke me ullinj

Ja si ta pergatisni me hapa te thjeshte buken e shijshme me ullin

  • Gatimi: 45 minuta
  • Veshtiresia: Mesatare
  • KCAL: 415

Perberesit:

  •  ullinj te zinj pa fara
  • pak trumze
  • kripe
  • vaj ulliri ekstra i virgjer

Hap pas hapi

1.

Pergatitja e brumit dhe ullinjve

  • Ne 200 ml uje te ngrohte tretni majane dhe gjysmen e sheqerit. Ne nje tepsi hidhni 300 gr miell, pak kripe dhe gjysme luge kafeje me sheqer (ajo qe mbeti) dhe perziejini me majane e tretur.
  • Lereni brumin te vije per 30 minuta, me pas shtoni miellin e mbetur, 2 luge vaj dhe 150 ml uje te ngrohte. Vazhdoni te punoni brumin, jepini forme topi dhe mbulojeni me nje cope pelhure te lagur. Lereni te vije edhe per nje ore.
  • Merrni brumin, ndajeni ne 4 pjese dhe hapeni secilen ne forme drejtkendeshi me permasa rreth 30×15 centimetra. Vendosni tek secili drejtkendesh ullinjte dhe gjethet e trumzes. 

 

2.

Rrotullini brumin dhe hidhni siper pak vaj.

3.

 

  • Merrni nje tepsi dhe vendosni siper leter furre. Vendosni buket siper dhe lerini te vijne edhe per 1 ore e 30 minuta.
  • Parangrohni furren dhe pasi buka te kete ardhur piqeni ne 220° per 15-20 minuta.

Receta: salepepe.it

femra-moderne.com