Celulari juaj mund ta mbaje Corona virusin deri ne 9 dite

Per te parandaluar perhapjen e COVID-19, mjeket dhe specialistet e shendetit publik i kane vene theksin rendesise qe ka larja e duarve ne menren e duhur.

Por coronavirusi mund te jetoje edhe ne siperfaqe si metali, qelqi ose plastika deri ne 9 dite, sic tregon nje studim gjerman.

Dhe cila eshte nje siperfaqe e bere prej metali, qelqi dhe plastike, te cilen e mbajme shumicen e kohes ne duar dhe shpesh prane fytyres?

Celulari.

Hulumtimi i studiuesve gjermane, publikuar ne Journal of Hospital Infection, eshte mbeshtetur ne 22 studime mbi coronaviruset e ndyshme njerezore si SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) coronavirus, MERS coronavirus ( Middle East Respiratory Syndrome), dhe HCoV (endemic human coronaviruses).

Sipas studiuesve, do ishte nje ide e mire nese i lajme duart here pas here dhe t’i disinfektojme siperfaqet e metalit, qelqit dhe plastikes here pas here, gjithashtu. Mund t’i disinfektoni me nje solucion qe permban 0.1% hipoklorit natriumi ose 62 to 71% etanol.

Burimi: oprahmag.com

Start typing and press Enter to search