Deshironi te dobesoheni, mbi te gjitha te hiqni disa kg nga zona e barkut? Provoni cajin e gjyshes… Mund te themi se kjo eshte menyra me dembele per t’u dobesuar!
Ne treg qarkullojne shume produkte te ndryshme dobesuese, qe premtojne shkrirjen e dhjamit, renie ne peshe dhe brenda nje kohe te shkurter. Ndoshta edhe i keni provuar, ndoshta jo, sepse keni patur frike. Por ne sot do t’ju tregojme nje menyre me natyrale dhe me ekonomike per t’u dobesuar.
Nese deshironi humbje peshe, provoni kete caj te shijshem me mjalte, kanelle dhe leng limoni. Pse quhet caji i gjyshers? Sepse, kur ta provoni do ju zgjoje kujtime te vjetra te cajit te shijshem qe ju pergatiste gjyshja juaj e dashur dikur… por edhe sepse gjyshet tona keshtu “dobesoheshin” dhe e mbanin trupin ne forme.
Mjalti, kanella, limoni: 3 lende antioksidante te forta te natyres
Mjalti permban vitamina, lende minerale, permireson sistemin e tretjes dhe ndihmon ne shkrirjen e dhjamit dhe nxjerrjen e tij jashte organizmit. Lexoni ketu 30 aftesi sheruese te mjaltit.
Kanella nxit metabolizmin dhe djegjen e kalorive, por gjithashtu ul fryrjen e barkut. Kanella nuk përdoret vetëm si një erzë e fuqishme, por ka edhe shume përfitime shëndetësore, qe mund t’i mesoni ketu.
Limoni gjithashtu eshte antioksidant i forte dhe ndihmon ne shkrirjen e dhjamit. Vitamina C ndihmon te digjni me shume yndurna, mbi te gjitha nese merreni me aktivitet fizik, ku perfshihet edhe thjesht ecja. Limoni ndihmon ne tretjen e ushqimit, largon ndjesine e mostretjes, frurjeve dhe djegies se stomakut.
Pergatitja e cajit te gjyshes
Perberesit:
- 1 luge mjalte
- 1 maje luge e vogel kanelle
- pak leng limoni
- 1 gote uje i zjere
Ne fillim tretni kanellen ne ujin e ngrohte dhe e lini te ftohet pak.
Ne vazhdim, shtoni lengun e limonit dhe mjaltin dhe perzjeni mire.
Per rezultate me te mira duhet ta pini esell, para se te hani mengjesin. Per te shtuar djegjet e sa me shume kalorive, pijeni kete caj edhe gjate gjithe dites.
Shperndajeni kete lajm qe ta mesojne edhe ne miqte tuaj!