Dielli pengon demtimet e metejshme nga artriti

Nese keni dhimbje kockash ne gjunje ka nje menyre per penguar demtimin e metejshem nga artriti: Mjafton te marresh rreze dielli edhe ne dimer.

Keshtu ka treguar nje studim i nje grupi kerkuesish te Universitetit te Tasmania, ishullit te madh australian, ku stina e ftohte eshte me e ashper se ne Evrope.“Ekspozimi ne d iell, ne qiell te hapur edhe pse me temperatura te uleta redukton rrezikun e artritit ne gjunje”, thote nje prej kerkuesve ne studimin e publikuar ne revisten “Arthritis & Rheumatism”, organ zyrtar i Kolegjin Amerikan te Rheumatology.

Studimi

Related image

Rreth 900 persona ne moshen 50-vjecare u vezhguan per te arritur ne kete konkluzion. Te gjithe personave iu be nje radiografi dhe nje rezonance manjetike ne gjunje. Me pas u pa perqindja e dhimbjes ne keto gjymtyre dhe u mat niveli i vitamines D qe rregullon kalciumin ne kocke. Pa ekspozimin e njeriut ne diell nuk mund te prodhohet kalcium ne trupin e njeriut.

900 personave iu kerkua qe te dilnin ne diell dhe pas tre vjetesh me pak se gjysma e tyre u kontrolluan dhe u vu re se perqindja e kalciumit ne trup ishte me e larte. Po ashtu ata thane se dhimbjet ne gjunje ishin reduktuar ndjeshem.

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search