Kjo eshte nje menyre ushqimi e shendetshme, qe duhet te ndiqni per te patur nje bark te sheshte.
Keni disa kile teper (mbi te gjitha te perqendruara ne zonen e barkut) dhe nuk dini si t’i hiqni? Ushtrimet jane zgjidhja me e mire, por nese nuk shoqerohet me dieten e duhur, atehere nuk do arrini rezultatet e deshiruara. Te dobesohesh duke ngrene eshte e mundur, shkruan masetv.com, nderkohe qe mes shume keshillave sugjeron edhe dieten e barkut te sheshte.
Mengjesi:
- 1 filxhan kos pa yndyre, me nje luge gjelle arra te grira
- 1 filxhan boronica
- 1 filxhan caj jeshil
Dreka:
- Beni sanduic (me dy feta buke gruri te plote) ose tortilla (pite e holle e madhe gruri te plote).
- Mbusheni me: 85 gr gjoks gjeldeti me 2 feta avokado, gjysme filxhani me sallate marule, gjysme filxhani domate.
- Shtojini nje luge gjelle uthull molle dhe 1 luge gjelle vaj ulliri.
- Shoqerojeni e 1 filxhan caj jeshil ose qumesht pa yndyre.
- Si embelsire: 15 gr cokollate te zeze (me te pakten 70 % kakao).
Bark i sheshte: Ja ushqimet që duhen ngrënë
Darka:
- Salmon i pjekur me ereza.
- Perzieni se bashku gjysme luge gjelle vaj ulliri, dy luge gjelle leng limoni dhe dy luge gjelle uthull molle.
- Ne nje tas tjeter perzieni se bashku nga 1 luge gjelle secila me: borzilok i thare, qepe grimcuar e thate dhe rigon.
- Shtoni 1 luge caji turmerik, 1/2 luge caji hudher pluhur, 1/2 luge caji piper i zi dhe 1 luge caji lekure limoni e grire.
- Lyeni fileton e salmonit (100-120 gr) me perzierjen me vaj me pas perzierjen e erezave.
- Mbeshtilleni me leter furre dhe piqeni ne furre per 25 minuta ne 200°C.
- Sherbejeni me 1 filxhan perime te gatuara ne avull, 30 gr oriz kaf dhe 1 filxhan caj jeshil.
- Si embelsire: 15 gr cokollate te zeze (me te pakten 70 % kakao).
Një bark i sheshtë nëpërmjet masazhit
Opsione per snack (hani 1 ose dy ne dite, mes vakteve):
- 1 veze e zier shume
- 3 filxhane kokoshka
- 1 domate e vogel e prere, shoqeruar me borzilok, 30 gr mozzarella (pjeserisht e skremuar), me 1 luge uthull balsamike dhe 1 luge vaj ulliri.
- Smoothie me 1 filxhan kos pa yndyre, 3/4 filxhan boronica, 1/4 filxhan akull
- Perzierje me 1/2 filxhan drithera nga grure i plote, 2 luge gjelle boronica te thata e bajame te pjekura dhe 1 luge copa cokollate te zeze.
- Molle dhe 1 lule gjalpe bajamesh.
- Karota te vogla, shoqeruar me kos pa yndyre te perziere me nje luge koper te thare.