Fakte mbi grate dhe diabetin

Grate me diabet kane me shume gjasa te keni nje goditje ne zemer dhe per me teper ne moshe te re. Shume gra behen me diabet kur jane shtatzena dhe grate shtatzena qe vuajne nga diabeti kane me shume mundesi te bejne abort spontan ose te lindin nje femije me probleme.

Lexoni disa fakte te tjera per grate dhe diabetin:

  • 199 milionë gra në mbarë botën vuajnë nga diabeti
  • Kjo shifër do të arrijë në 313 milionë në vitin 2040
  • 2 në 5 femra me diabet janë të moshës riprodhuese, vlerësuar kjo në rreth 60 milionë në mbarë botën
  • Diabeti është shkaku i nëntë i vdekjes midis grave, duke shkaktuar 2.1 milionë vdekje çdo vit
  • Gratë me diabet të Tipit 2 kanë 10 herë më shumë gjasa të zhvillojnë sëmundje koronare të zemrës në të ardhmen
  • Gratë me diabet të tipit 1 kanë rrezik në rritje të aborteve të hershme ose lindjen e fëmijëve me anomali

Shtatzania dhe Diabeti

Rezultate imazhesh për women and diabetes

  • 1 në 7 femra shtatzëna preken nga diabeti gestacional, i quajtur ndryshe edhe diabeti i shtatzënisë
  • IDF vlerëson se 20.9 milion ose 16.2% e lindjeve të gjalla në vitin 2015 kishin një formë të hiperglicemisë në shtatzëni
  • Rreth gjysma e grave me histori të diabetit mellitus janë të predispozuara të zhvillojnë Diabet të tipit 2 brenda 5-10 javeve të shtatzënisë
  • Gjysma e rasteve të hiperglicemisë në shtatzëni ndodh te gratë nën moshën 30 vjeç

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search