Ja si te përgatisni fërgesë me speca, gjizë dhe hudhra
Përbërësit
- 6 speca të kuq (ose jeshil)
- 6 lugë gjizë
- 4 thelpinj hudhër
- Kripë
- Piper
- Piper i kuq jo djeges
- Vaj ulliri
- Majdanoz
Përgatitja:
- Pastrojmë me ujë të rrjedhshëm specat e më pas i presim në rrathë të hollë ose në shirita.
- Vendosim një tigan të madh në zjarr. Shtoni në të vajin e ullirit dhe specat. Shtoni hudhrat e grira ose të shtypura dhe lërini bashkë të skuqen për pak duke i kaurdisur.
- Kur specat të jenë skuqur, shtojmë gjizën dhe e lëmë në zjarr për 3-4 minuta duke e kaurdisur herë pas here.
- Hidhni kripë dhe lërini të ziejnë derisa vaji ullirit të dalë në sipërfaqe.
- Spërkateni me pak piper dhe lëreni dhe për 7-8 minuta.
- Sipas deshires, skuqni pak piper te kuq jo djeges me pak gjalpe dhe shtojani fergeses.
- Shërbejeni të ngrohtë dhe ta shoqëroni me bukë të thekur dhed majdanoz te fresket te grire.
Keshilla:
- Fërgesë mund t’i shtoni edhe qepë të njoma te grira.
- Mund te përdorni djathë të thërrmuar në vend të gjizës.