Për 4 persona nevojiten:
2 fileta të vogla, ½ kg spinaq, 2 lugë vaj ulliri, 4 qepë të njoma të prera hollë, 1 filxhan kopër, 200 g djathë të bardhë.
Për salcën nevojiten:
1 filxhan vaj ulliri, ½ qepë të prerë hollë, 3 lugë konjak, 4 lugë verë të bardhë, 2 lugë majdanoz të prerë hollë, kripë e piper.
Menyra e pergatitjes:
- Kaurdisni qepët e njoma në një tenxhere me vaj, shtoni spinaqin e prerë trashë dhe vazhdoni gatimin derisa spinaqi të lëshojë të gjithë lëngun e vet.
- Hidhni koprën, përzieni dhe lëreni masën të ftohet. Më pas shtoni djathin.
- Ndani mbushjen nëpër fileta pasi t’i keni rregulluar me kripë e piper. Mbështillini në formë roleje, lidhini me spango ose kapini me kruajtëse dhëmbësh dhe vendosini në një tespi të lyer lehtë me vaj.
- Mbulojeni tepsinë me letër alumini dhe piqni në furrë të nxehtë në 200 ºC për 20 minuta.
- Hiqeni letrën e alumint dhe vazhdoni pjekjen për akoma 10 min.
Përgatitja e salcës:
- Në një tenxhere shtoni vaj, kaurdisni qepën, hidhni konjak, verë, kripë e piper dhe lëreni të ziejë derisa të lidhet.
Pasi roleja të jetë gati, ndajeni në feta të holla dhe hidhni nga lart salcën e përgatitur si dhe majdanoz te fresket.