Nutricionistet i konsiderojne hurmat e Arabisë si minierë vitaminash. Ja 20 arsye pse…
- Eshte frut shumë i shëndetshëm dhe përmban, kalcium, hekur, magnez, sodium, squfur, klor, vitaminat A, B1, B2 dhe D.
- Hurmat përmbajnë glukozë të lehtë natyrale që nuk është e dëmshme për shëndetin tonë.
- Jane nje burim i mire energjie. Luftojnë plogështinë, ndjenjën e lodhjes.
- Hurmat e Arabise kanë përmbajtje të lartë hekuri dhe janë shumë të dobishme në trajtimin e anemisë.
- Për më tepër, fibrat dietetike te frutave mbajnë nën kontroll kapsllëkun. Rregullon lëvizjen e zorrëve dhe ndihmojnë në pastrimin e tyre.
- Kanë fluor, që ndihmojnë në shmangien e prishjes se dhëmbëve si dhe forcojnë smaltin e dhëmbëve.
- Forcojne mëlçinë dhe e bëjne të punojë më mirë.
- Lufton stresin nervor, përmirëson punën e gjëndrave tiroide dhe enëve të gjakut.
- Zbut ashpërsinë e fytit dhe largon sekrecionet.
- Ulin kolesterolin: kanë përmbajtje shumë të ulët yndyrnash. Ata janë të pasura me minerale dhe vitamina.
- Konsumi i saj esëll eliminon askaridet.
- Hurmat përmbajnë sheqer natyror, i cili thithet dhe tretet lehtë, kështu është e sigurt dhe dobiprurëse për stomakun dhe zorrët e fëmijëve.
- Forcojnë muskujt dhe fijet nervore.
- Përmbajtja e lartë e fibrave ndihmon në uljen e rrezikut të diabetit dhe sëmundjeve të zemrës.
- Hurmat mund te vonojne plakjen.
- Freskojnë zorrët dhe i mbrojnë ato nga infeksionet.
- Forcojnë qendrat e trurit, lehtësojnë marramendjen.
- Ndihmon në kurimin e kancerit: Gjëja më e mirë është se hurmat e Arabise nuk kanë ndonjë efekt anësor në trup dhe janë plotësisht natyrale, si dhe punojnë më mirë se mjekësia.
- Pastrojnë veshkat dhe normalizojnë urinimin.
- Gjatë shtatzanisë këshillohet të hani 5 hurma Arabie ne dite.