Kek me sherbet portokalli

Ky kek eshte shume i thjeshte dhe i shpejte. Me siguri qe do ju nxjerri mallin e revanise se femijerise, por do t’i pelqeje shume edhe femijeve tuaj.

Embelsirat kane qene dhe vazhdojne te jene nje nga gatimet me te pelqyera dhe ato qe “bashkojne” gjithe pjesetaret e familjes. Ky kek, pervecse eshte shume i thjeshte, eshte eshe teper kur i shijshem. Ju keshillojme ta zbukuroni me feta portokalli, per nje pamje estetike. Shikojeni kete version te kekut me sherbet dhe na tregoni nese ju pelqeu.

Perberesit:

  • 3 filxhane miell
  • 2 luge maja embelsirash
  • ¾ filxhan kos
  • 3 luge gjalpe
  • 4 veze
  • ¼ filxhan sheqer pluhur

Sherbeti:

  • ¾ filxhan sheqer
  • 1 luge leng portokalli (ose limoni)
  • 1 luge caji vanilje
  • ½ filxhan uje

Pergatitja:

  1. Ne temperature te ulet, shkrini sheqerin me ujin.
  2. Sapo sheqeri te jete shkrire shtoni lengun e portokallit.
  3. Pasi shurupi te ftohet, shtoni vaniljen.
  4. Rrihni gjalpin, sheqerin dhe kosin deri sa te perfitoni nje mase te bute.
  5. Shtoni vezet, nderkohe qe vazhdoni t’i rrihni me rrahese .
  6. Shtoni miellin dhe majane dhe perziejini mire.
  7. Merrni nje tave jo shume te thelle dhe yndyroseni me gjalpe te shkrire.
  8. Hidhni brumin ne forme.
  9. Futeni ne furren e parangrohur ne 200 grade per 40 minuta.
  10. Nxirrni kekun nga furra dhe shtojini sherbetin menjehere.

femra-moderne.com

Mos harroni ta ndani me miqte tuaj!