Kek i shpejte me reçel dhe arra

Kek i shpejte per t’u gatuar, por edhe per t’u ngrene.

Per te gjithe ju qe pelqeni te emblat, kjo eshte nje recete e mire dhe e shijshme. Jemi te sigurte qe do ta pelqeni, per me teper qe eshte e pasur me reçel dhe arra. Deshironi te dini se si gatuhet ky kek i shpejte? Atehere ju ftojme te mesoni receten…

Perberesit:

  • 1 filxhan (200 g) sheqer
  • ½ filxhan me reçel sipas deshires (fruta pylli, kumbulla, kajsi)
  • 2 filxhane uje te vaket
  • 1 filxhan vaj
  • 1 luge caji sode buke
  • 1 qese e vogel sheqer vanilje
  • 3 filxhane miell
  • 1 filxhan arra te grira
  • sheqer pluhur

Pergatitja:

  1. Grini imer arrat.
  2. Ne nje tas te madh hidhni miellin, sheqerin, soden e bukes dhe sheqerin e vaniljes. Perziejeni duke e rrahur me tel.
  3. Shtoni reçelin, ujin, vajin, arrat dhe perzieni mire te gjithe perberesit me telin rrahes, derisa te perfitoni nje mase homogjene.
  4. Derdheni perzierjen ne nje tave te rrumbullaket te lyer me vaj dhe pak miell.
  5. Futeni taven ne furren e parangrohur ne 180 grade. Kontrollojeni me ndihmen e nje kruajteseje dhembesh per te pare nese eshte pjekur brenda.
  6. Pasi te jete pjekur, nxirreni nga furra dhe lereni te ftohet. Me pas priteni ne copa dhe sperkateni me sheqer pluhur.

Deshironi receta te tjera keku?

femra-moderne.com