Manat përmbajnë rreth 9 për qind sheqer, acide organike, taninë, kripëra të ndryshme, antioksidante e fibra.
Manat permbajne me shume vitamine C se sa portokallet, jane te pasura me proteina, hekur, kalcium etj.

Manat dhe lengu i tyre i perfituar nga grirja ne mikser i frutave eshte shume i mire per te vegjel e te rritur. Lëngu i manave të freskët ofron vlera shumë mirëbërëse për shëndetin.
- Lëngu i manave shëron sëmundjen e membranës së gojës tek të rriturit dhe fëmijët
 - Lehtëson infeksionet e fytit
 - Ul tensionin e lartë të gjakut
 - Pastron gjakun në stinën e pranverës
 - Rregullon punën e organeve të sistemit të tretjes dhe ndihmon tretjen e ushqimit
 - Largon lodhjen dhe plogështinë dhe rrit rezistencën e organizmit
 - Përdoret për kurimin e anemisë, problemeve të tretjes dhe gastritit kronik
 

Si te pergatisni leng manash
Manat e freskëta i grini në mikser dhe përfitoni një lëng magjik, i cili nëse pihet në mëngjes do t’ju mbushë me energji dhe dinamizëm.