Me çfarë mund ta zëvendësojmë kafen e mëngjesit

Kafja e mengjesit është për shumë njerëz e domosdoshme pasi i jep atyre energji për të filluar ditën.

Edhe pse kafeina e kafes ka shumë efekte pozitive në trup, ka gjithashtu dhe shumë efekte negative. Problemet në tretje, dhimbje koke madje edhe varësia ndaj kafesë, janë pak nga problemet që krijohen. Kjo është dhe arsyeja se pse njerëzit gjithnjë e me shumë përpiqen që të ndryshojnë dhe të kthehen te konsumimi i lëngjeve të tjera që do u japin atyre energjinë e nevojshme.

Me çfarë mund ta zëvendësojmë kafen e mëngjesit dhe të kemi pikerisht të njëjtin rezultat? Me çaj

Një flixhan caj ka tetoinë, e cila ka të njëjtat efekte me kafeinën dhe është me e lehtë për t’u tretur në trup. Madje vitamina B dhe shumë antioksidues të tjerë gjenden vetëm në çaj dhe shërbejnë për energjinë dhe mirëqenien tonë.

Çaj Kobouha është një lloj i veçantë çaji i cili është pak i gazuar dhe ka prejardhje nga Azia. Sipas studimeve, bima e kobouha jep shumë energji dhe shumë persona e zëvendësojnë në vend të kafesë.

Image result for Kombucha tea

Start typing and press Enter to search