Menyra me e thjeshte per te gatuar brinje derri me salce barbekju

Menyra me e thjeshte per te gatuar brinje derri me salce barbekju

Perberesit:

  • 1 kg brinje derri
  • 1 luge gjelle pluhur hudhre
  • 1 luge gjelle piper i bluar
  • 2 luge gjelle kripe
  • 1 filxhan salce barbekju (*Nese doni ta beni vete salcen, mesoni receten me poshte)
  • Koha e pergatitjes: 30 minuta
  • Kaha e gatimit: 1 ore e 30 minuta
  • Koha totale: 2 ore

Menyra e gatimit:

  1. Vendosini brinjet ne nje tenxhere. Mbulojini me uje, shtoni hudhren, piperin dhe kripen.
  2. Zieni brinjet e derrit derisa mishit e zbutet.
  3. Parangrohni furren ne 170 grade C.
  4. Kullojini brinjet dhe vendosini ne nje tave. Siper brinjeve hidhni salcen e barbekjuse.
  5. Mbulojeni taven me leter alumini dhe piqini brinjet e derrit ne furren e parangrohur per 1 ore e 30 minuta.

 

*Receta per salcen e barbekjuse

Nese deshironi mund ta bleni te gatshme ne market, por shume thjeshte mund ta pergatisni edhe vete, sipas kesaj recete:

Perberesit

  • 2 filxhane ketchup
  • 1 filxhan uje
  • 1/2 filxhan uthull molle
  • 5 luge gjelle sheqer kaf
  • 5 luge gjelle sheqer
  • 1/2 luge gjelle piper i sapobluar
  • 1/2 luge gjelle pluhur qepe
  • 1/2 luge gjelle mustarde
  • 1 luge gjelle leng limoni
  • 1 luge gjelle salce soje

Menyra e pergatitjes:

Ne nje tigan perzieni te gjithe perberesit. Pasi te marre vale, ulni zjarrin dhe lereni te zieje. Gatuajeni pa e mbuluar dhe perziejeni vazhdimisht per 1 ore e 15 minuta.

 

Përbërësi i fundit shoqërues: Një Coca-Cola e ftohtë akull.

femra-moderne.com