Muzika ul nivelin e stresit tek te semuret me zemer

Te degjosh muziken, do te thote te kesh me pak stres, mbi te gjitha nese jeni te semure me zemer.

Per njerezit qe vuajne nga semundjet e zemres, muzika eshte nje mjet i mire per te ulur stresin dhe ankthin. Ne kete perfundim ka arritur organizata mjekesore Cochrane, qe eshte mbeshtetur ne 23 studime te kryera per 1461 paciente.

Studimet tregojne se muzika ndikon ne uljen e tensionit, te ritmit kardiak dhe te nivelit te ankthit.

Ne fakt, te jetosh me semundjet kardiake do te thote te kesh nje jete teper stresuese per shkak te pasigurise dhe ankthit, qe lidhet me diagnozat dhe trajtimet e semundjes. Stresi mund te rrise tensionin, qe con edhe ne rritjen e rrezikut te komplikimeve.

Edhe me pare, studimet kane treguar per ndikimet pozitive te muzikes ne largimin e stresit ne pergjithesi tek te gjitha shtresat dhe moshat, pavaresisht semundjeve apo problemeve shendetesore.

Degjoni me poshte muzike qe ndihmon ne qetesim dhe ne largimin e stresit:

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search