Shume aromatike, e pasur me salce domatesh, keto patate furre jane ideale per te shoqeruar mishin e pjekur. Shoqeruar thjesht me nje fete buke, ato jane nje pjate e plote me vete.
Perberesit:
- 1,5 kg patate te pastruara te prera
- 2 qepe mesatare
- 6-7 qepe te njoma
- 1 filxhan caji ullinj te kuq pa berthame
- vaj ulliri
- 500 gr domate te grira te konserves
- 1/2 l. supe pelte domate
- 200 ml uje
- 1 tufe koper e prere, pa kercijt e trashe
- kripe e piper
Menyra e gatimit:
- Vini ne tenxhere pak uje te zjeje dhe hidhni ullinjte per 2-3 minuta. I kulloni dhe i lini menjane.
- Ngrohni furren ne 180 grade.
- Ne nje tenxhere nxehni vajin dhe skuqni qepen e thate dhe pjesen e bardhe te qepeve te njoma te prera ne feta. I lini 2-3 minuta sa te zbuten.
- Hidhni domatet, ujin dhe pjesen jeshile te qepeve te njoma. Gjithashtu pelte domatesh, kripen dhe piperin.
- I zjeni derisa te lidhet lehte salca dhe pastaj shtoni patatet. Hidhni uje ,aq sa te mbulohen, kripe dhe pper.
- I lini te marrin nje vale.
- Kete mase e zbrazni ne tave dhe i piqni 30 minuta.
- Shtoni ullinjte dhe kopren. Pasi t’i keni perzjere me kujdes, i fusni ne furre edhe 10 minuta te tjera.
- Lereni taven te ftohet pak, para se ta servirni.
Burimi: http://www.syntagesmekefi.gr