Perdorime te tjera te celofanit, te padegjuara deri me sot
Celofani u regjistrua për herë të parë nga kimisti zviceran Jacques Brandenberger në vitin 1912. Qëllimi i tij fillestar ishte të prodhonte një pëlhurë të papërshkueshme nga tryeza, por ai u habit se sa shumë përdorime potenciale mund të kishte kjo qese e hollë.
Ruan te paster tastieren e kompjuterit tend nga pluhuri dhe papasterititë
Po ta mbulosh me leter celofani, e ruan tastieren nga pluhuri siper e midis shkronjave. Jo vetem gjate perdorimit te perditshem, por edhe kur nuk e perdor.
Per te mbuluar siperfaqe te ndryshme
Per shembull, prane sobes ku gatuani, nese keni ndonje elektroshtepiake ose dollap, mund ta mbuloni me celofan ne anen e sobes, qe te mos behet me pika yndyre nga gatimi. Ne fund, e heq celofanin dhe nuk lodhesh duke pastruar.
Te dobesohesh me celofan
Per kete besojme se keni degjuar me pare. Eshte kthyer ne legjende metropolitane, kjo metode qe premton rezulatte te pabesueshme per ata qe duan te dobesohen. Behet fjale per mbeshtjelljen e pjeseve te trupit ku keni me shume problem (p.sh. barku, kofshet ose krahet) me celofan kur beni aktivitet fizik. Kjo e ben trupin te djeresije me me shume intensitet dhe mund te ndihmoje te renien e peshes.
Per lekurezat ne ane te gishtave
Nese keni problem me lekurezat qe dalin anash gishtave, veproni keshtu: ne mbremje, para se te fleni, lyeni gishtin problematik me nje krem hidratant dhe mbeshtille me celofan. Te nesermen gjendja do jete e permiresuar.
Te perballosh dhimbjen
Mund te duket e cuditshme, por nese te dhembin gjunjet, krahet, ose pjese tjeter e trupit, mund ta permiresosh gjendjen keshtu: Mbeshtilleni gjurin me celofan, pasi ta keni lyer me pomaden e pershtatshme. Ne kete menyre keni krijuar nje ngrohtesi qe e ndihmon gjurin te sherohet shpejt.
Qe akullorja te mbetet e bute dhe kremoze ne ngrirje
Sa here akullorja qe veme ne ngrirje ngurtesohet e behet pa shije? Por kjo s’ka pse te perseritet me. Para se ta mbuloni akulloren me kapak, vendosini me pare nje shtrese celofani. Kjo gje do kufizoje kristalizimin e akullores, duke e mbajtur ate me te bute dhe me te shijshme. Provojeni qe ta besoni.
Nese ky informacion ju duket i dobishem, shperndajeni qe ta lexojne te gjithe miqte tuaj.