Ndoshta nuk jeni mesuar me receta ne dukje kaq te komplikuara, por ne te vertete eshte shume e thjeshte per t’u pergatitur. Per me teper qe perberesit jane te stines, gje qe e ben receten te shendetshme, por edhe me kosto mesatare
Kungulli vazhdon te mbetet nje nga perimet me majen e listes se ketij muaji, prandaj po ju propozojme nje recete te vecante dhe disi ndryshe. Mund te zgjidhni cilindo varietet te kungullit vjeshtak, rezultati do jete i shijshem. Laker e kuqe, laker turshi dhe quinoa se bashku ofrojne nje doze te mire proteine, fibrash, vitamishan dhe mineralesh.
Koha e pergatitjes: 30 minutes
Gatimi: 55 minutes
Per: 8-10 role
Perberesit:
- 1 filxhan uje
- 1/2 luge gjelle plus 2 luge gjalle vaj ulliri, vec e vec
- 1/2 filxhan quinoa (ne kete rast kemi perdorur varietetin me tre ngjyra)
- 8 gjethe te medhaja lakre te kuqe
- 2 luge gjelle vaj ulliri
- 1 thelpi hudher te madhe
- 1 qepe e vogel e bardhe
- 1 filxhan kungull, i qeruar dhe i grire
- 1 filxhan laker e bardhe turshi (te shtrydhur nga lengu)
- Kripe dhe piper i sapobluar
- 1 veze
- 1 luge gjelle me therrime buke
- 1 filxhan leng perimesh
- 1/4 filxhan fara kungulli te qeruara, plus edhe per dekor
Menyra e gatimit:
- Vendosni ujin te zieje. Shtoni 1/2 luge gjelle vaj ullirit dhe quinoan. Mbulojeni pak dhe lereni te gatuhet per 15 minuta.
- Hiqeni nga zjerri, perziejeni me nje pirun dhe lereni menjane.
- Ne nje tenxhere tjeter me uje zieni gjethet e lakres se kuqe. Zhytini ato në ujë të valuar për 1 minutë, pastaj menjëherë transferoni gjethet në një tas me ujë të ftohtë. Lerini menjane.
- Qeroni dhe grini hudhren.
- Qeroni dhe prisni imet qepen.
- Ne nje tigan nxehni vajin e mbetur te ullirit. Shtoni hudhren dhe perziejeni.
- Pasi hudhra te leshoje aromen, shtoni qepen dhe vazhdoni perzierjen.
- Gatuajini derisa qepet te zbuten.
- Shtoni kungullin, vazhdoni t’i perzieni e t’i gatuani derisa kungulli te zbutet (rreth 20 minuta).
- prisni imet lakren turshi dhe shtojani perzierjes ne tigan.
- Vazhdoni t’i perzieni dhe gatuani edhe per 5 minuta. Shtoni kripe e piper.
- Hiqeni nga zjarri, lereni te ftohet.
- Shtoni vezen, therrimet e bukes, farat e kungullit tek quinoa. Perziejini mire.
- Bashkojini me lakren dhe kungullin.
- Parangrohni furren ne 180 grade C. Yndyrosni nje tave.
- Shtoni gjethet e lakres se kuqe dhe ndani ne menyre te barabarte mbushjen ne mes te seciles gjethe.
- Rrotullojini gjethet dhe futni me kujdes anet nga brenda dhe shtrojini ne tave. Hidhini lengun e perimeve siper.
- Piqini ne furre per 15 minuta. Nxirrini nga furra dhe lerini te ftohen per 5 minuta para se t’i sherbeni ne pjatance.
- Dekorojini me fara kungulli dhe sherbejini.
Receta dhe fotot: http://diaryofamadhausfrau.com