Sallate e perzier me hurma dhe djathe brie

Ju prezantojme nje sallate ndryshe, me hurma te pjekur dhe djathe brie.

Nese beni pjese tek grupi i personave qe pelqejne sallatat “e vecanta”, ku perzihen lloje te ndryshme te sallatave (jeshile, rucola, marule, radichio, gjethe spinaqi, iceberg, etj.) por edhe fruta e perime te sezonit, atehere kjo recete eshte fiks per ju.

Ja vlen ta pergatisesh dhe ta shijosh!

Perberesit:

  • 2 hurma
  • 30 gr djathe brie
  • 1 qese me sallate te perzier (keni edhe te gatshme ne markete)
  • disa fara pishe
  • vaj ulliri
  • Kripe deti dhe piper
bayareabites

Menyra e pergatitjes:

  1. Ndajini hurmat ne katersh dhe pastrojini nga farat.
  2. Vendosini ne nje leter gatimi dhe piqini ne furren e parangrohur Place the persimmons on a baking sheet, and bake them in a pre-heated oven at 200 grade celcius per rreth 40 minuta. Kthejini ne anen tjeter ne mes te ketij harku kohor.
  3. Ne nje tas te madh per sallate, hidhni sallaten e perzier, farat e pishes dhe pak vaj ulliri.  Shtoni kripen dhe piperin per shije.
  4. Nxirrni hurmat nga furra pasi te jene pjekur — duhet te jene lehtesisht te pjekura dhe akoma te forta. Lerini te ftohen.
  5. Vendosni ne pjate aq sallate sa deshironi dhe mbi te hidhni hurmat dhe djathin brie te prere ne copa.

femra-moderne.com