Ju prezantojme nje sallate ndryshe, me hurma te pjekur dhe djathe brie.
Nese beni pjese tek grupi i personave qe pelqejne sallatat “e vecanta”, ku perzihen lloje te ndryshme te sallatave (jeshile, rucola, marule, radichio, gjethe spinaqi, iceberg, etj.) por edhe fruta e perime te sezonit, atehere kjo recete eshte fiks per ju.
Ja vlen ta pergatisesh dhe ta shijosh!
Perberesit:
- 2 hurma
- 30 gr djathe brie
- 1 qese me sallate te perzier (keni edhe te gatshme ne markete)
- disa fara pishe
- vaj ulliri
- Kripe deti dhe piper
Menyra e pergatitjes:
- Ndajini hurmat ne katersh dhe pastrojini nga farat.
- Vendosini ne nje leter gatimi dhe piqini ne furren e parangrohur Place the persimmons on a baking sheet, and bake them in a pre-heated oven at 200 grade celcius per rreth 40 minuta. Kthejini ne anen tjeter ne mes te ketij harku kohor.
- Ne nje tas te madh per sallate, hidhni sallaten e perzier, farat e pishes dhe pak vaj ulliri. Shtoni kripen dhe piperin per shije.
- Nxirrni hurmat nga furra pasi te jene pjekur — duhet te jene lehtesisht te pjekura dhe akoma te forta. Lerini te ftohen.
- Vendosni ne pjate aq sallate sa deshironi dhe mbi te hidhni hurmat dhe djathin brie te prere ne copa.