Jemi mesuar me receten tradicionale shqiptare te buranise me spinaq dhe veze, por keshtu ndoshta s’e kishit menduar ndonjehere.
Nje recete e thjeshte dhe e shpejte qe ju siguron vlerat ushqyese te dy prej ushimeve me te mira: spinaqit dhe vezeve. Zgjidhni gjethet me te vogla te spinaqit, hiqini kercijte dhe lerini menjane per te pergatitur kete sallate. Pasi t’i lani, thajini gjethet e spinaqit me ndihmen e nje tharesje sallate. Kjo do largoje te gjithe ujin e tepert. Ne te kundert, thajini gjethet me nje cope. Lexoni ketu se si te lani dhe pastroni spinaqin.
Receta per sallate me spinaq dhe veze te ziera
Perberesit per 6 racione:
Pergatitja:
- Zieni vezet dhe lerini te pushojne ne ujin e zierjes per 20 minuta. Kullojini dhe hidhini disa copa akulli siper.
- Spinaqin vendoseni ne nje tas sallate dhe kriposeni.
- Pritni qepen ne feta shume te holla. Nese deshironi, mund t’i skuqni pak ne vaj ulliri qe te zbuten. Shtojini qepet mbi spinaq dhe perzijini.
- Qeroni vezet dhe pritini ne feta ose pergjysme dhe rregullojini siper sallates.
- Hidhini pak piper te sapo bluar dhe nje fije vaj ulliri.
Lexoni edhe: Sallate me spinaq dhe luleshtrydhe