Gatimi i një vakti të shijshëm (dhe te ushqyeshem) me vetëm disa përbërës, është më e lehtë se sa mendoni. Prova është në salmonin tonë të pjekur, shoqeruar me spinaq të zier. Ja si gatuhet salmon i marinuar me mjalte dhe trumze
Perberesit per 2 veta:
- 2 fileto salmon nga 200 gr secila
- 250 gr spinaq
- 1 thelpi hudher
- Leng nga ½ e limonit
- 6 luge te medha vaj
- Kripe, piper
Per te marinuar salmonin:
- 1 luge e madhe mjalte
- 2 luge mustarde e nje cilesie te mire
- ½ luge e madhe trumzë
- 1 luge te madhe xhenxhefil te grire ne rende
- Kripe, piper
- Lengun e nje portokalli
Menyra e gatimit:
- Ne nje tas hedhim te gjitha gjerat e marinades, vendosim ne te salmonin dhe i leme rreth 2 ore.
- Pas 2 oresh heqim salmonin nga marinata dhe e pjekim ne 240 grade per 8-10 minuta.
- Ne nje tigan hedhim vaj, piper, kripe dhe hudhrat dhe pas pak hedhim spinaqin. E leme spinaqin sa te zbutet dhe heqim hudhren ne nje pjate.
- Me ne fund marrim spinaqin qe e zbutem ne tigan dhe e shtrojme ne pjaten qe do e sherbejme dhe mbi spinaq vendosim salmonin e pjekur.
- Mbi salmon sperkasim gjysem limoni dhe gjysem portokalli.