Shakshuka: Veze ne salce pikante domatesh

Nje recete per shakshouka: veze ne salce pikante domatesh

Per: 3-4 racione

Koha e pergatitjes: 40 minuta

Perberesit:

  • 2 luge vaj ulliri
  • 1 qepe, e grire
  • 2 speca djeges, hiqen farat dhe pritet ne copa te vogla
  • 1 spec i kuq kinez djeges, hiqini farat dhe grijeni
  • 1 kanace domate me copa
  • 1/2 filxhan leng perimesh
  • 1 luge caji cumin
  • 1 luge caji spec i kuq i embel i grire
  • 1/2 luge caji rigon
  • 1/2 luge caji kripe
  • 1/4 luge caji piper i sapobluar
  • 6 deri ne 8 veze
  • 2 luge gjelle majdanoz i grire
  • 1/4 filxhan djathe i therrmuar (djathe i bardhe feta)

Menyra e pergatitjes:

  • Ne nje tigan te thelle e te gjere ngrohni vajin ne nxehtesi mesatare. Shtoni qepen dhe specat dhe tiganisini derisa qepa te zverdhet dhe te zbutet, rreth 7 minuta.
  • Shtoni domatet, lengun e perimeve, kuminin, specin pluhur, rigonin, kripen dhe piperin. Lereni te gatuhen per 20-22 minuta derisa te trashet.
  • Thyeni vezet dhe hidhini siper salces, mbulojeni me kapak dhe gatuajini per 6-8 minuta ose deri kur te bardhat te mpiksen dhe e verdha te jete e pagatuar mire.
  • Sperkateni me majdanoz dhe djathe feta dhe sherbejeni me pite te vogla ose buke te thekur.
loveandoliveoil

femra-moderne.com