Studim: Motrat na e bejne jeten te lumtur

Motrat falin lumturi, ndersa vellezerit shqetesime. Ky eshte perfundimi i nje studimi, ku ekspertet kane pyetur 571 persona te moshes 17-25 vjec, duke zbuluar se ata te rriturit me motra prane ishin me te lumtur.

Një shoqe e mirë është një dhuratë në jetë, por me motrat kemi një lidhje të pakrahasueshme. Edhe kur bota duket sikur po punon kundër jush, ajo eshte aty duke ju ruajtur mos rrezoheni. Ajo eshte rritur me ty, ka qenë dëshmitare kur keni kalaur vështirësi dhe ka qenë prane jush për të gjitha triumfet tuaja.

Studimi i Ulster University thote se, te rrethohesh nga motra ne familje, i ben njerezit te jene me te hapur dhe te kene deshire te diskutojne per ndjenjat e tyre.

Sipas shkencetareve, ndikimi i femrave eshte vecanerisht i rendesishem ne ngjarje stresuese, si ne rastin e prishjes se nje martese. Shprehja e emocioneve shihet si thelbesore per shendetin psikologjik dhe motrat jane ato qe clirojne emocionet ne familje, duke i kushtuar rendesi komunikimit.

Nje pjese e te anketuarve ishin rritur ne familje me prinder te divorcuar dhe motrat kishin pasur nje ndikim me te madh per shkak te rrethanave.

https://femra-moderne.com/10-arsye-pse-motra-e-vogel-eshte-gjeja-e-bukur-qe-mund-te-kesh/

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search