Supe me spinaq, presh, patate dhe qumesht

Kjo supe me spinaq, jo vetem qe eshte nje ide e mire per dreke ose darke, por eshte edhe ushqyese.

Supe me spinaq, presh, patate dhe qumesht

Spinaqi është shumë i shëndetshem, por edhe i shijshem. Nëse dini ta gatuani sic duhet kete recete, e sigurte qe do merrni shijen e vertete te kesaj perimeje.

Perberesit:

  •   450 g spinaq të ngrirë
  •   2 lugë gjalpë
  •   shafran Indie pluhur
  •   Pjesa e bardhë e nje prasi
  •   2 patate
  •   një thelpi hudhër
  •   2 lugë miell
  •   250 ml lëng perimesh
  •   1 litër qumësht
  •   kripë
  •   piper

Pergatitja:

  • Në tenxhere shkrini gjalpin dhe skuqni prasin e prere në feta. Shtojini shafranin dhe hudhrën.
  • Skuqini per 5 minuta, pastaj shtoni kripë, miellin dhe patatet e prera ne kubike.
  • Shtoni lengun e perimeve deri ne vlim. Shtoni edhe qumeshtin.
  • Me pas grini patatet e ziera derisa te behet masa kremoze.
  • Kthejeni tenxheren perseri ne zjarr. Shtoni perseri pak qumësht, nëse supa eshte tepër e trashë, dhe shtoni spinaqin.
  • Gatuani spinaqin deri sa te marri një valë.
  • Rregulloni shijen e supes me kripë dhe piper dhe shërbejëni.

Sipas një studimi të kohëve të fundit, spinaqi glikoglicerolipidet që përmban spinaqi mund të ndihmojnë në mbrojtjen e shtresës së brendshmë të traktit digjestiv nga dëmtimet – sidomos dëmet që lidhen me inflamacionet. Përvec kësaj, kjo bimë përmban kripëra minerale dhe shumë vitamina, si: magnez, kalium, fosfor, bakër e kalcium dhe në kuzhinë është shumë i kombinueshëm në shumë receta e gatime.

Lexoni me shume:

https://femra-moderne.com/spinaqi-ushqimi-me-i-mire-ne-bote/

femra-moderne.com