Susan Sontag: 10 rregulla për rritjen e fëmijëve

Susan Sontag ishte nje shkrimtare, filozove, mesuese, aktiviste ne politike dhe kineaste amerikane. Edhe pse esetë dhe fjalimet e saj ndonjëherë ngjallën polemika, ajo është cilësuar si “një nga kritikët më me ndikim të brezit të saj”.

Susan Sontag, Essayist and So Much Else | National Endowment for ...

10 rregulla për rritjen e fëmijëve nga Susan Sontag:

1. Jini të qëndrueshëm
2. Mos flisni për të me të tjerët kur ai është i pranishëm
3. Mos e përgëzoni për diçka që nuk është e mirë mjaftueshëm
4. Mos e kritikoni ashpër për diçka që ja keni dhënë një herë lejën për ta bërë.
5. Qëndrojini strikt rutinës ditore: ushqyerjes, detyrave të shtëpisë, banjës, larjes së dhëmbëve, kohës në hapësirën e tij, leximit, gjumit.
6. Mos e lejoni të marrë gjithë vëmendjen tuaj kur jeni me njerëz të tjerë.
7 . Flisni gjithmonë mirë për gjyshërit e tij/saj (Pa shtrembërime fytyrash, psherëtima, padurim etj.)
8. Mos demotivoni fantazitë fëmijënore.
9. Bëjani të qartë që ka dhe një botë të rriturish, por ajo s’është punë e tij/saj.
10. Mos mendoni se gjërat që nuk ju pëlqejnë juve, s’do t’i pëlqejnë as atij/asaj.

Start typing and press Enter to search