10 perimet me te mira per te parandaluar dhe luftuar kancerin

Keto ushqime ja vlejne te konsumohen cdo dite, pasi shkencetaret kane zbuluar se jo vetem e parandalojne kancerin, por edhe e luftojne ate.

Ushqimi numer 1, me fuqite me te medha anti-kancer eshte Hudhra.

Hudhra e ndaloi teresisht rritjen e kacerit ne qelizat e ketyre tumoreve:

 • Kanceri i gjirit
 • Kanceri i trurit
 • Kanceri i mushkerive
 • Kanceri i pankreasit
 • Kanceri i prostates
 • Kanceri i trurit ne femijeri
 • Kanceri is tomakut

Preshte ishin ne vendin e pare kunder kancerit te veshkave, ndersa hudhra ne vendin e dyte.

Gati te gjitha perimet e familjes se hudhrave, qepeve dhe preshve, si dhe kryqezoret (familja e lakrave) ndalojne rritjen e disa llojeve te kancereve.

Perimet me alium:

 • Hudhra
 • Presh
 • Qepe te thata e te njoma

Perimet kryqezore:

 • Brokoli
 • Lakra brukseli
 • Lulelaker
 • Kale
 • Laker e kuqe dhe kacurrele

Spinaqi dhe Panxhari i kuq gjithashtu bejne pjese ne 10-shen me te mire ne luften kunder kancerit.

Gjithashtu ja vlen te permenden:

 • Shparguj
 • Mashkurka
 • Rrepa
 • Rutabaga (nje lloj rrepe)

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search