Si te kuroheni me ane te cajit te rigonit

Të gjithë i njohin vlerat e rigonit në gatim, por edhe në mjekësinë popullore. Kjo erëz aq e njohur në çdo kuzhinë shqiptare, ndihmon në lehtësimin dhe parandalimin e shumë sëmundjeve (lexojini ketu).

Per cfare ben mire caji i rigonit

  • Caji i përgatitur me degë te njoma rigoni qeteson dhimbjet e kokës me prejardhje nervore.
  • Kur aparati tretës nuk e kryen mirë funksionin e tij, apo kur keni vështirësi në tretjen e ushqimit, konsumoni caj rigoni.
  • Nese keni ngrene nje vakt te rende, këshillohet të pihet menjëherë një gotë çaj rigoni për të lehtësuar organizmin nga ushqimi i tepërt.
  • Caji i rigonit ndihmon pastrimin e zorreve nga parazitet.
  • Perdoreni per te pastruar mushkerite tuaja. Ne rastet e semundjeve te gripit dhe rrugeve te frymemarrjes, sugjerohet te konsumohet caji i rigonit.
  • Caji i rigonit ndihmon ne rastet kur vuani nga diearrea, por mund te lehtesoje edhe kapsllekun.
  • Pervec ketyre, cajin e rigonit mund ta perdorni edhe per te qetesuar dhimbjet menstruale.

Përgatitja e çajit

  • Ne një litër ujë te ftohtë shtohen 40 gramë rigon i fresket. Zihen për 10 minuta, më pas kullohet lëngu dhe pihet i pa ëmbëlsuar.
  • Mund te pergatisni edhe caj me rigon te thate. Zieni nje filxhan uje, hiqeni nga zjarri dhe shtoni 2 luge rigon te thate. Mbulojeni dhe lereni 10 minuta. Kullojeni dhe pijeni.

femra-moderne.com